Lifestyle

Singură de Crăciun?

Se apropie cea mai așteptată Sărbatoare a anului. Pentru foarte mulți dintre oameni este o bucurie, un moment de liniște, plin de căldură alături de cei dragi. Până și Târgul de Cărciun de la Cluj are tematica ”Familion”. Pentru alte persoane, însă, Crăciunul nu e așa. Este departe de a fi o perioadă fericită și liniștită. Pentru unii oameni, Sărbătorile de iarnă înseamnă tristețe și multă singurătate. Singurătate permanentă sau temporară, fie că nu au pe nimeni și nici măcar nu sunt instituționalizați, fie că se află într-un moment de cumpănă al vieții lor, nu au foarte mulți apropiați, și nici măcar nu au puterea să caute unde să se aciuiască în aceste zile libere și interminabil de lungi.

Dacă ești în această situație, să știi că te înțeleg foarte bine. Încearcă să nu te gândești cu groază la zilele care urmează. De foarte multe ori, gândurile le putem schimba în favoarea noastră. Este o chestiune de atitudine, știi vorba aceea: dacă vrei să fii fericit – fii. Multe persoane sunt copleșite de faptul că iar vor fi singure, și, uneori, de teamă, acceptă compromisuri cu persoane nepotrivite, doar să nu fie singure. Dar amărăciunea și singurătatea pe care le simți când ești lângă cineva nepotrivit sunt echivalente sau poate mai mari decât cea în care ești doar tu cu tine.  Nu zic să îți placă să fii singură. Nimănui nu îi place solitudinea nesfârșită. Ci îți cer să te bucuri de ce ai. Te confrunți cu eterna problema umană de la Adam și Eva încoace – niciodată nu suntem mulțumiți și recunoscători pentru ce avem.

Am avut și eu un moment în care am rămas în aer, singură de Crăciun, și fără să pot să mă gândesc să mă organizez cumva ca să fiu măcar cu o parte din familie sau prieteni aproape. Mai mult, cred că nici nu și-au dat seama, am încercat să îi menajez. Așa că te înțeleg foarte bine. Vreau să ai niște sărbători frumoase, vreau să te bucuri de ce ai, de tine, să știi că ești valoroasă. Nu sta singură. Chiar dacă nu ai familia lângă tine sau ești singură din diverse motive, nu sta singură. Vorbește cu prieteni, cunoștințe, pregătește puțin terenul, și să nu îți fie jenă să le spui – măi, eu sunt singură de Crăciun, vin cu voi! 🙂

Vreau să meditezi puțin și să mulțumești pentru toate lucrurile bune pe care le ai în viață. La început ți se va părea că nu-s prea multe, dar pe măsură ce înaintezi cu căutatul prin cotloanele minții și sufletului, vei vedea că nu sunt chiar așa de puține. Și îți mai las ceva – o lectură lejeră, oarecum clișeistică, dar foarte adevărată, care o să îți însenineze zilele și o să-ți schimbe starea instant. E foarte inspiratoare.

Ecuația Fericirii, de Neil Pasricha , editura Publica, pe care eu am câștigat-o la BBM Party 🙂

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)