Review

My beauty news: Cupio, Gosh, Lush

Eroilor e poleit de soare timid, Cafe Olivo celebrează 5 anișori, e forfotă-năuntru, iar terasele-s goale. Se adună toamna pe la mese, strângând în vârtejuri de frunze picioarele meselor cu scaunele zgribulite sus. E o toamnă nebun de frumoasă la Cluj, e cald, chiar dacă noaptea ne-nghite deja pe la 7.

Vineri seara am participat la un eveniment de lansare a rujurilor lichide mate Mattix, organizat de Cupio, la cafeneaua Meron, pe Napoca. A fost o seară superbă cu fetele, a trecut ceva timp de când n-am mai ieșit la evenimentele beauty. Cupio este foarte cunoscut pentru produsele sale de manichiura și unghii tehnice, iar acum vor să popularizeze și partea de makeup.

”Rujurile Mattix sunt o colecție de rujuri lichide mate, concepute pentru sezonul rece, mai hidratante.” spune Gabriela Gorgan Popescu, makeup artist invitat de Cupio. Deși e o colecție de doar 10 rujuri, Gabi sugerează că putem obține mai multe nuanțe prin simpla lor amestecare pe o paletă sau pe mână. În afară de rujurile Mattix am făcut cunoștință cu sclipiciul de pleoape Cupio, într-o puzderie de nuanțe, absolut delicioase, care se pot aplica fie cu fardul cremă ca bază, în aceeași culoare (varianta preferată de makeup artiști), fie cu lipiciul special. Bineînțeles că l-am încercat și mi l-am pus peste tot pe față 🙂 Produsele le găsiți pe cupio.ro.

Gosh Skin Care – Copenhagen 

Aceste produse le-am achiziționat în Bratislava, din curiozitate. Ca și prețuri sunt destul de accesibile (o medie de 10 euro pe produs), un fel de Flormar aici, în Ro. Ulterior, am realizat că Flormar are produse chiar mai bune. Produsele achiziționate de la Gosh sunt:

  • un demachiant bifazic pentru ochi GOSH Lift Off The Day Eye Makeup Remover – ambalajul arată foarte profesionist, duce către farmaceutice, îmi place marketarea produsului, faptul că are un nume creativ dar puterea de demachiere în zona ochilor nu se compară cu demachiantul bifazic Nivea. Bifazicul Nivea, pe care l-am recumpărat de când am scris review-ul de vreo 4 ori. Dar Gosh Lift off the day merge minunat la îndepărtarea rujurilor rezistente, cum sunt cele mate – ca cele de mai sus, retro matte-ul meu lichid de la Mac sau restul rujurilor mate de la Aden.
  • un GOSH BB Cream All in One – fond de ten, primer, hidratant, zic ei, în nuanța cea mai deschisă, 01 Sand. Produsul are spf 15 și are un aspect profesional și el, dar știți că eu am multă experiență cu bb cream-urile, atât cele coreene, cât și cele europene, (pentru care am făcut o pasiune acum câțiva ani când erau foarte pe val), și nu mi se pare că acest produs se aseamănă măcar cu bb-urile europene, deoarece acoperirea este foarte, foarte lejeră, abia vizibilă. Dacă stau să mă gândesc, cam la fel de lejeră ca și cea a CC Cream-ului Premium care de la Gerovital. Este hidratant, într-adevăr și l-am folosit ca bază (primer) pentru fondul de ten pe care îl folosesc actualmente, de la Mac Cosmetics. Ca atare, nu l-am folosit singur ca să vă povstesc de rezistență, aspect – prefer să nu mă dau cu nimic decât să nu acopere cât de cât.
  • un ruj lichid mat (cum altfel 🙂 ) GOSH Liquid Matte Lips în nuanța 007 Nougat Crisp, un ruj hidratant, cu aspect catifelat și rezistență medie.  Față de cele de la Cupio, recent încercate sau Aden mi se pare puțin licios, dar e acceptabil și prezentarea e faină.

LUSH – gelurile de duș 

Direct din Oslo venite, gelurile de duș Lush sunt cunoscute ca fiind fresh handmade cosmetics și bine marketate ca ”cruelty free”. Ei bine, treaba asta cu netestatul pe animale este o chestiune extrem de naivă, cred că la cosmetice se poate face, dar nu în toate domeniile. Testarea pe animale este necesară, dar nu vă faceți griji, că și domeniul cercetării este strict reglementat în acest sens. Așa că pe mine etichetele de vegan, cruelty free mă lasă rece. Să fie faine produsele, să fie bine tolerate de piele și cât mai naturale. Gelurile mele de duș miros delicios și se numesc unul It’s raining men și Yuzu and Cocoa, iar descrierile amuzante și familiare transmit good vibe. Cred că le termin repejor, în 2-3 dușuri. Voi reveni probabil cu un review video legat de bure’elul de machiaj Cupio si rujuri. 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)