Blond Hair

Par blond decolorat: decapaj Olaplex

Se împlinește o săptămână de când am revenit la blond scandinav. Blondul meu, vorba ‘ceea, de-o viață. Am avut niscaiva emoții, trebuie să vă mărturisesc, pentru că, pentru a ajunge la blondul acesta, trebuie decapaj – adică decolorat pe lungime cu pudră și un oxidant de concentrație mică. Iar eu aveam sechele de prin 2014, de când am încercat să-mi scot verdele din păr, mi-am prăjit părul (singură) și a trebuit să mă tund. Voi nu știți, că eram mereu cu extensii. (Mă rog, oricum îmi place să le port).

Blond-alb din nou

Olaplex este un minunabil, un produs care se adaugă în compoziția de decolorat (sau vopsea) și care 1. protejează și scalpul și firul împotriva distrugerii 2. reface firul de păr. Adică la același tratament al părului, nu mai ai 90% din efectele distructive pe care le aveai de obicei. Asta i-a permis părului meu să se regenereze superb, păstrându-și o strălucire pe care n-am mai văzut-o niciodată la un păr blond decolorat. Pur și simplu ador acest produs, mai ales pasul 1, și slabe șanse să renunț la el vreodată, deși mai sunt produse care încearcă să facă ce face Olaplex – am menționat aici. Tot despre Olaplex am mai scris aici.

În acest proces și-a folosit priceperea Evy, ca de obicei. Am decapat lungimile, apoi ne-am ocupat de rădăcini, apoi neverending treatment și nuanțare – Wella, biensur. Nuanțarea tot cu Wella Color Touch, dar de data asta cu o combinație neutralizatoare de galben, ca să obținem acest blond alb. Tot procesul a durat vreo 5 ore, deci asigurați-vă că e o zi în care nu vî grăbiți nicăieri. Pe Evy o gasiți acum la Atelier de Zâne, la 0741926136 (Cluj-Napoca only).

Pop Academy, Vlad și tunsul perfect

Pentru tuns am apelat la Pop Academy. Pentru prima oară acolo, am fost ”inserată” în scaunul lui Vlad Sarosi, unul din top hairstylist-ii specializați pe tunsori. Nu cunosc colectivul Pop Academy, dar auzisem numai de bine, iar cum eu sunt foarte-foarte …foarte pretențioasă la tuns, am ales să merg acolo. Pentru mine, un tuns perfect înseamnă ca părul să se așeze frumos și să aibă o ținută impecabilă până la următoarea tunsoare. Vlad a stat puțin de povești cu mine să vadă ce îmi doresc. Dar nu așa, 2 întrebări, ci vreo 5 minute de discuție face2face. Trebuie să recunosc că am fost foarte mândră atunci când mi-a spus că părul mi-e bestial – e îngrijit, nu e distrus – trăiască Olaplex, măștile, uleiurile și stilul de viață sănătos. Că eu părului meu îi dau de mâncare. Și fac și sport. Mă bucur foarte tare că se vede. În timpul tunsului, am povestit tot felul de chestii interesante. De exemplu, Vlad sugerează că tunsul e bine să se facă la 3-4 luni, pentru a avea un păr regenerat din rădăcină până în vârfuri. Având în vedere că părul crește, în medie, 1-1.5 cm/luna, dacă îndepărtezi un cm la 3 luni, tot rămâi ”pe plus”.

În loc de concluzie

Dragele mele, este outdated rău de tot să îți prăjești părul în timpul vopsirii sau decoloratului. Este depășit, gata cu părul distrus. Este la fel de outdated să mergi la un coafor și să îți taie mai mult decât ai vrut din păr sau să nu iasă ce ți-ai dorit. Suntem in 2017, există oameni super specializați pe fiecare ramură. la Pop Academy, unii sunt specializați pe tuns, alții pe colorimetrie și pe aranjat. Este clar că asta îți oferă șansa să te perfecționezi pe o singură procedură, că ”bun la toate” nu prea este. Iar Vlad este bestial la tuns. Îl găsiți pe facebook dar și la Pop Academy.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)