Featured Review

Hidratare interioară, hidratare exterioară

Foto: Francisc Sandor

Mai știți când vorbeam despre rolul apei în organism? Ei bine, despre temperatura n-am povestit nimic. Apa caldă pe stomacul gol, dimineata, este un bun detoxifiant, utilizat în terapiile naturiste alternative, iar apa rece este un bun arzător de calorii. Da, așa cum citiți, faptul de a bea 2 L apă pe zi, ridică arderile cu 30%, un procent deloc de neglijat mai cu seama de metabolismul lent.

produse hidratare (6)

De asemenea, setea poate fi confundata adesea cu foamea. Asta se întâmplă pentru că interpretarea semnalelor de foame si sete se realizeaza in aceeasi parte a creierului și, uneori, simtomele pot să fie asemănătoare (durere de cap, irascibilitate, amețeală — gură/piele uscată!). Pentru a identifica corect semnalele, bea un pahar cu apă, ”mestecând” fiecare gură de apă câteva secunde, așteaptă 15 minute, iar dacă senzația persistă, este posibil că îți este foame. Fă distincția însă între foamea reală și cea emoțională. Dacă știi că ai mâncat nu demult, este posibil să ai nevoie de ”recompensă”. Du-te la sală, bagă o tură de alergare intensă, și vei vedea că apare sațietatea. Desigur, nu uita să te hidratezi.

Dacă ați făcut toate acestea, este timpul să vă gândiți și la piele, la hidratarea externă. E o lună de când mi-am părăsit ”palatul de cristal” (cum îmi place mie să-mi numesc casa) de centru, ca să mă cvasimut ”la țară”, cu iubitul (cum le place floreștenilor să glumească). Circulatul între două adrese îmi lasă mai puțin timp pentru bibileală de după duș, așa că am ales câteva din cele mai hidratante produse de folosit direct în cadă, în timpul sau imediat după duș, pentru o piele mai fină, mai catifelată și, de ce nu, mai hidratată.

1. Eucerin este un ulei de baie care m-a cucerit iremediabil și de care n-am apucat să vă povestesc. Este conceput să fie un ulei de duș, nici gel de duș, nici ulei. Textura e intermediară și lasă pielea aaaaaaaaaadorabil de moale, parcă ai fi folosit ulei hidratant. E sen-za-țio-nal și e dermatocosmetic.

produse hidratare (4)

2. Nivea in-shower vi l-am arătat de mai multe ori, este o loțiune hidratantă de folosit sub duș, de preferință după ce ați îndepărtat, în prealabil, impuritățile.

produse hidratare (2)

3. Dove s-a market-at din start ca fiind un săpun care nu usucă pielea, și încă își păstrează calitățile — mai mult sub forma de gel de duș, dar și ca soap bars. Dacă la începuturile sale era singurul de pe piață care făcea asta, acum mai avem și alte variante. Totuși, Dove e printre preferatele mele, atât ca produse de baie, cât și ca deodorante!

produse hidratare (1)

4. Johnson Baby-Oil – de când a apărut el pe piață, acum țâșpe mii de ani, am ținut minte că se folosește pe pielea umedă, după duș, după care se șterge cu un prosop. Zis și făcut, și așa fac și în ziua de azi – nu doar cu el, ci și cu uleiuri naturale, chit că n-am mai verificat dacă așa trebuie, că îmi place rezultatul: piele mai moale, mai hidratată, fără senzație de unsuros.

produse hidratare (3)

5. Pentru amatorii de 100% ecocert, natural și bio, cea mai recentă descoperire de sub duș este Relaxa, untul-scrub. Acum îl folosesc pe pielea umedă, masez bine, apoi îndepărtez particulele exfoliante cu un jet lejer de apă, după care mă șterg cu prosopul. Tot așa, hidratare bună, piele mai fină, dar fără ”gras”.

produse hidratare (7)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)