Featured Lifestyle

Nu mă uita

Ziua de azi a fost o zi memorabilă, pentru că am început-o, ca niciodată, cu un mic dejun și un prosecco în ambianța senzațională pe care o oferă Parcul Etnografic Romulus Vuia (Muzeul Satului). Pe lungul drum de la intrare până la locul evenimentului la care urma să particip, în care soarele fierbinte de dimineață m-a scăldat, am avut timp să las în urmă tipica agitație a șoselelor din timpul săptămânii, oamenii grăbiți și noxele și să intru în atmosfera curată și zen a momentului.

numauita_2

Am ajuns la ”Nu mă uita”, un proiect experimental care a reunit 6 artiști talentați – Genoveva Hossu, Andreea Radu, Daniela Maier, Ioan Sumedre Jr, Lucian Broscățean, Adrian Hădean.

numauita_6

Proiectul este un tribut adus geniului creator Constantin Brâncuși, printr-o colecție neconvențională, ce combină simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. S-au folosit elemente de inspirație brâncușiană pentru a reda într-un mod original creații vestimentare abstracte, piese de mobilier în cea mai originală interpretare, aranjamente florale, ceramice, de gheață și culinare în cele mai neîntâlnite variante. Lucian ne povestește că această creație abstractă a venit ca o necesitate, după colecția mai comercială realizată împreună cu Irina Scrotter. Texturi brâncușiene, imaginate pe piese vestimentare din neopren, au împodobit expoziția inedită.

V-ați gândit cum e să stați pe o canapea de rumeguș, executată în cel mai impecabil mod posibil? Sau la o masă de gheață, într-o zi toridă, savurând un cocktail răcoros? Sau într-un pat în mijlocul naturii, cu un roman bun în brațe, în timp ce auzi ciripind păsărele? I-am ascultat, pe rând, pe toți artiștii care vorbeau despre colecțiile sale, și mi s-a părut ingenioasă abordarea lui Adi Hădean.

El spune că nu se consideră artist. Eu cred că să reinventezi mereu preparate noi necesită creativitate, însă produsul propus de el mi-a plăcut enorm: Adi ne-a servit aer copt… cum poți să surprinzi aerul într-o formă materială? În ceva ce oferă structură – albuș de ou, și ceva care să îl țină unit – zahăr. Prezentându-și aerul copt sub forma bezelelor imense, Adi spune cu convingere: ”există două categorii de oameni: cei care iubesc zahărul, și cei care nu recunosc”. 🙂 N-am putut să nu rețin și să mă amuz de afirmație, dată fiind specializarea mea, iar eu, recunosc – merge o dată pe săptămână, și mai ales dacă e made by Hădean.

Nu Mă Uita e un manifest deschis, adus creativității pur și simplu, fără nicio presiune din exterior: nici cea a materialului, nici, mai ales, a societății. E doar despre creativitate și iubire pentru ceea ce facem și pentru ceea ce avem fiecare sădit în sufletul nostru. E ceea ce ne deosebește de ceilalți, e focul care nu ne lasă să dormim, e spiritul care ne animă atunci când nu cădem de acord asupra perfecțiunii unui obiect, e presiunea și emoția puiului nou-născut, așteptat cu sufletul la gură și este, mai ales, euforia succesului. – Genoveva Hossu, inițiatoarea proiectului.

Pentru mine a fost unul din cele mai calde evenimente la care am participat în ultimul timp, original și autentic, care umple sufletul și mintea și hrănește până și spiritul creativ al unei persoane obișnuite, ca mine 🙂

numauita_3 numauita_4 numauita_5 numauita_9 numauita_8 numauita_7 numauita_10 numauita_1

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)