Featured Review

Adevărul despre liposucție

Având în vedere că activăm într-o clinică de chirurgie estetică, mi se pare normal ca și cabinetele să primească niște ”facelift” din când în când. Adică un pic de estetică ce constă în schimbarea mobilierului, aparaturii electronice etc. Cred și eu că tuturor ne place cabinetul nou 🙂

clinica artis 3 cluj (1) clinica artis 3 cluj (7) clinica artis 3 cluj (6) clinica artis 3 cluj (4) clinica artis 3 cluj (3)

Specializarea mea cu cea a lui dr Onoe se întâlnesc atunci când este vorba de excesul de țesut adipos. Subiectul abordat de data aceasta a fost liposucția, o procedură chirurgicală de îndepărtare a grăsimii din zonele nedorite. Multe persoane cred că, dacă își fac liposucție, gata, au scăpat peste noapte de kilogramele în plus. Acest lucru este total greșit, pentru că țesutul adipos, atunci când e în exces, nu se află doar la nivel subcutanat, ci la toate nivelele. Iar cea mai periculoasă grăsime în exces este cea viscerală, adică aceea care înconjoară organele, iar pentru asta nu există altă liposucție decât regim și stil de viață sănătos.

Este ceea ce vorbeam cu dr Radu Onoe, medic primar chirurgie estetică, acum câteva zile. ”Ce trebuie să știe lumea este că liposucția sau lipoaspirația nu este o metodă de slăbire.” spune dr Onoe. ”Prin lipoaspirație înțelegem remodelarea corporală prin îndepărtarea grăsimii nedorite din anumite regiuni, cum ar fi abdomen, şolduri, fese, coapse, genunchi, braţe, bărbie sau gât.” adaugă medicul chirurg plastician. ”Și noi recomandăm schimbarea stilului de viață, pentru ca rezultatele intervenției să persiste mai mult în timp”. Cu același stil de viață, lipoaspirația este frecție la picior de lemn, aș adăuga eu, bani aruncați pe fereastră.

Doctorul Onoe spune că există cazuri în care s-a încercat slăbirea cu 5-6 kg scoțându-se țesut adipos de pe zone mai mari, însă nu recomandă liposucția ca metodă de slăbire. ”Din experiența mea, nu este bine să se opereze pe regiuni mari, pentru că se creează dezechilibre electrolitice importante, periculoase”.  Când este recomandată lipoaspirația? Cel mai bine după slăbire, pentru a corecta zonele în care grăsimea încăpățânată încă oferă un aspect inestetic, în cazul persoanelor cu supragreutate.

Dacă ar fi o procedură de chirurgie estetică pe care aș face-o prima dată, eu, personal, mi-aș face lipoaspirație pe spate. ”Pe spate este cel mai dificil de făcut, pentru că celulele adipoase sunt mai tari.”, îmi scufundă corăbiile dr. Onoe.  Dar, din fericire, nu imposibil, adaug eu 😀

În ultimul deceniu, liposucţia cunoscută şi sub numele de lipoplastie a beneficiat de câteva îmbunătăţiri. Ca și beauty blogger și ca nutriționist, aș recomanda lipoaspirația pentru a corecta mici defecte, mai ales persoanelor care au fost plinuțe de mici, ca adjuvant în terapia nutrițională a obezității, ca finisaj, dacă vreți să-i spunem așa (alături de procedura chirurgicală de îndepărtare a pielii excesive de după slăbirile masive). Asta pentru că celulele grăsoase odată formate, la slăbire doar se golesc, dar rămân acolo. Prin lipoaspirație, sunt sparte și scoase, avantajul este ca celulele adipoase nu se înmulțesc, ele doar cresc în volum, mai explică dr Onoe. Asta nu înseamnă că nu ne mai îngrășăm pe zona respectivă. În urma lipoaspirației mai rămân celule adipoase, care pot crește în volum și lua locul celor distruse. Deci da, sunt pro lipoaspirație ca metodă de remodelare corporală, pentru a ne scăpa de ”săculeții” formați într-o viață de grăsunime!

clinica artis 3 cluj (5)

Desigur, există și alte metode de a sparge celulele adipoase, dar care necesită mai multă umblătură și nu știu dacă nu tot cam atâta cheltuială, dacă e să cumulăm. Prin 2011 am încercat ultralipo la Salon Monik. Mai există mezoterapia, injectarea unui ”cocktail” lipolitic (adică ce dizolvă grăsimea) în particule foarte mici, drenabile prin sistemul limfatic. Procedura asta am văzut-o la DanaDerm, la Vatra Dornei, doar că niciodată n-am timp s-o explorez.

Schimbând subiectul, dar nu domeniul – noutăți despre subsemnata. Mi-am făcut un pic-pic de mărire de buze.

Yes, I got injected. Am trecut peste ideile preconcepute pe care le are lumea despre acidul hialuronic, și pentru că m-am săturat să stau cu balsamul hidratant după mine, am încercat hidratarea pe interior, cu some lip injection Juvederm. Pentru că practic asta este, dacă injectezi o cantitate decentă (nu duckface style), obții niște buze mai pline, mai hidratate. Este un proces reversibil, acidul hialuronic se resoarbe (al meu cred că va fi absorbit tot de încheieturi, din cauză de sport 😀 ). Cum e să îți pună dr Onoe hialuronic în buze? Dacă sunteți curioase, vă povestesc în altă postare, doar lăsați comentariu că vreți detalii, deocamdată doar poze before, poze after o sa vedeți de acum încolo 🙂

dr radu onoe artismarire buze (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (5)

  • can’t wait to see u 😉

  • Daca mi-as face o lipoaspiratie ar fi la barbie si la burta, alea nu vor sa dispara oricat slabesc, sunt locurile cele mai pufoase. Felicitari pentru “injectie”, abia astept poze after.

  • Ioana, nu e nuj ce 🙂

  • Si eu sunt tare curioasa.. abia astept sa scrii despre experienta ta cu Juvederm.

  • O sa scriu 🙂