Featured Review

On my way to a perfect Q(uality) Smile!

Foto header: Amalia Talihan (+ obrăjor cu inflamatie post odontectomie in remisie)

De câteva săptămâni lucrez la un ”proiect” nou, și anume dantura. Este un proces lung,  și este mai mult de lucru decât mi-am închipuit sau se vede la o primă vedere, pentru că n-am fost dotată cu o dantură prea rezistentă. Țin minte că atunci când eram în clasele mici aveam colegi cu dințișori perfecți, care se lăudau că ei n-au avut niciodată nicio carie și că vizitele la dentist se soldau doar cu controlul de rutină, fără bâzâială. Ceea ce, într-o epocă fără anestezie, era divin. Eu însă nu mă puteam lăuda cu asta, pentru că era mereu ceva de ”bâzâit” și, deși nu grav, îmi era groază. De ce nu puteam să am și eu dinți ”puternici” ca și colegii? Doar mă spălam pe dinți…

Uitându-mă înapoi, cred acum că și moștenirea genetică este importantă, însă educația în acest domeniu și mai mult. Iar educația a fost aproape zero până după anii 90 (numai ce învățai din familie), când a fost explozia Colgate, Aquafresh, Blend a med etc. Îmi amintesc ca și cum ar fi fost ieri prima mea lecție de igienă dentară la școală, venită din partea companiei Colgate. Ne-au adunat în sala festivă de la Bălcescu și ne-au rulat un material video, cu dr. Măseluță (un iepuroi cu dinți impecabili), din care mai rețin doar cântecelul ”dinții de sus se periază-n jos, dinții de jos, se periază-n sus – și astfel noi avem dinți sănătooooooși”. 🙂 A fost suficient cât să nu mai uit veci periajul corect al tuturor dințișorilor și, pe baza plăsuței publicitare conținând tot felul de materiale promo (pastă de dinți, periuță, ață dentară și pastiluțe masticabile de verificare a igienei), am început acasă ”să-mi fac temele”. La vremea aceea să primești materiale promo erau niște avioane SF, așa că plăsuța avea un conținut extrem de interesant pentru noi, copiii. Îi mulțumesc companiei Colgate pentru campania de atunci, cu mențiunea că mai cumpăr uneori și acum produsele lor (apă de gură mai cu seamă), deși acum prefer Lacalut, Sensodyne și MLM-uri cum e incredibila Forever Bright sau Glister (unul din puținele produse Amway care mă atrag).

Ei bine, cu toată educația bazică de igienă dentară și alimentație de calitate, tot poți să nu ai o dantură perfectă și cred că aici intervine factorul ereditar, dinți așa zis ”slabi” cum le spunem noi, profanii neinițiați. Însă fără acestea – grijă adecvată, alimentație corespunzătoare, ar fi jale și pentru o moștenire genetică grozavă. Eu fac parte din prima categorie, așa că am decis că este momentul de o schimbare majoră, o dată și BINE. Așa am ajuns la Claudia Corega, medic primar Ortodonție și Ortopedie dento-facială, doctor în medicină și fondatoarea clinicii stomatologice Q Smile, despre care deja citisem chestii interesante pe Ziar de Cluj, aici și aici.

claudia corega

Trebuie să vă spun că rar am văzut pe cineva atât de pregătit în domeniul său, un pic mi-a luat bărbia în mâini și mi-a depistat din ochi ceea ce alți medici au căutat ”cu lupa”. Am rămas mască, dar am și dobândt o încredere de proporții să mă las pe mâna echipei clinicii ei, lucrușoare despre care o să vă țin la curent. Misiunea este deja în derulare, am început cu curățarea și restaurarea întregii danturi (fiecare procedură are medic specializat, ca-n State!) care începe să arate deja foarte bine doar din procedura asta, am suferit vreo 10 zile după scoaterea molarului de minte, dar acum sunt perfect și ne îndreptăm spre a gorgeous, stuning Q(uality) Smile. Abia aștept!!!

q smile (2) q smile (3) q smile (12)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)