Featured Lifestyle

Frumusețea care stă pe ace

Tratarea-ridurilor-cu-botox

Este o întreagă filosofie în jurul stilului de viață și, după cum vedeți, e nevoie de un blog imens cu nenumărate postări să dezbatem diferitele fațete ale frumuseții și modalitatea în care putem s-o atingem. La maxim. Când am exploatat tot ce ține de stil de viață și cosmetică, trecem la ”artileria grea”. Pentru că frumusețea pe muchie de cuțit nu e de neglijat, atunci când se face cu măsură. Doar că ”măsură” nu e tocmai cuvântul preferat al tuturor duduilor practicante al acestui “sport”, specie care oripilează omenirea cu ”frumusețea” plastificată, făcând un deserviciu unui sector care, de fapt, este menit să ridice calitatea vieții oamenilor. Aceste simboluri de ”fake beauty” nu sunt nicidecum sinonim cu chirurgia estetică, care are rolul de a reda ”the natural beauty”, acolo unde natura nu a fost așa darnică sau evenimentele nefericite au schimbat starea de fapt inițială. Dacă să ai nasul coroiat era mișto, atunci Baba Cloanța era protagonista din Frumoasa Adormită.

De când sunt la Clinica Artis3, sunt mai aproape de dorințele femeilor, iar dr Radu Onoe, medic chirurg plastician, mi-a confirmat că femeile vor 1. sâni 2. nas 3. să scape de grăsime. Și buze cu volum și botox, desigur, în topul intervențiilor mai puțin invazive.

marire buze2

Sigina: Este adevărat că injectarea de AH deformează buzele?

Buzele reprezinta o puternica componenta a sex-appeal-ului 😀 (smiley included), spune domnul doctor Radu Onoe. Niște buze subțiri, înguste, drepte, întotdeauna au fost asociate cu imaginea unui om… mai putin bun la suflet. Deci niște buze mai cărnoase, mai arcuite, ne conferă încredere, pe de-o parte, și ne atrag, pe de altă parte. Asta vorbind de cele cu look natural, adaugă dr Onoe.

Sigina: De ce exagerează unele femei? Adică, ele nu se văd în oglindă?

Exagerările care apar cred că sunt datorate următoarelor două aspecte: în primul rand unele (câteodată unii) vor sa iasă în evidență mult mai tare decât ceilalați, iar în al doilea rând, se produce o ” integrare” a propriei imagini după o perioadă de timp. Adică te obișnuiești cu noua imagine si tu, care vrei buze mari, ai senzația că nu sunt suficient de mari și atunci…plusezi. lămurește dr Radu Onoe.

Sigina: Păi și nu le spuneți că ar trebui să se oprească?

Ba da, dar nu întotdeauna incercăm să facem o “educatie” a ceea ce înseamnă frumos, natural. De fapt eu încerc, și refuz 90% în din cazuri să satisfac dorința unor astfel de pacienți. răspunde chirurgul estetician. Uneori cedez pentru că pacientul insistă.

Sigina: Este adevărat că după ce dispare efectul AH, buzele rămân deformate?

Nu este obligatoriu să se deformeze. Cam 2-3 zile de la injectare sunt mai inflamate, forma finală văzându-se după o săptămână și, în funcție de produsul folosit, rămâne așa un număr de luni. Pentru a corecta eventuale asimetrii, eu chem pacienta după o săptămână, la retuș. De asemenea, pacienților care vin prima dată le recomand să începem cu o cantitate redusă, și apoi, dacaă este necesar, mai putem injecta. De pus în plus se mai poate, de scos (cand nu place) este mai greu, adaugă dr Onoe. Dupa ce se resoarbe AH buzele revin la forma lor initiala, primesc eu asigurarea finală.

Mai multe lucruri despre augmentarea buzelor găsiți aici. În 2010, despre laserul CO2 fracționat.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)