Featured Lifestyle

Feeric Fashion Days la Alba Iulia #ffd #ffda

Ediția a treia a evenimentului Fashionality s-a lăsat cu un Fashionality Coffee Break la Alba Iulia, unde s-a desfășurat și prima ediție a Feeric Fashion Days, un eveniment frumos și glam, născut inițial la Sibiu. După edițiile de la Sibiu, era și cazul ca evenimentul să se extindă, cred că Transilvaniei îi lipsea foarte mult așa ceva și sper din suflet să se desfășoare și în alte orașe. Deși Clujul nu e departe de Alba Iulia, mărturisesc că nu am vizitat de foarte mult timp orașul, dinainte ca Cetatea să fie restaurată și să arate la standarde europene. E fenomenală, te propulsează în Alba medievală, mi-ar fi plăcut să văd cai și călăreți cu armuri și prințese cu rochii lungi și grele. De cum am pășit pe poartă, am fost în extaz. E incredibil de frumos! În schimb, i-am cunoscut pe Mitichi și pe Brylu. 😀

Feeric Fashion Days la Alba Iulia s-a întâmplat la invitația Primăriei din Alba – nici că se putea o combinație mai reușită. Am avut parte de cavaleri și prințese în variantă modernă, oameni glam – modele, designeri, oficiali, vizitatori și curioși. Am aterizat în Cetate duminică, împreună cu fetele Fashionality. Am avut parte de un weekend plin, extrem de încărcat emoțional, care s-a continuat aici, într-un cadru feeric. Ne-am luat badge-urile și ne-am îndreptat către barul Gavroche, pentru a ne întâlni cu lume din partea locului. Ne-a făcut plăcere să întâlnim atât cititoare cât și alte bloggerițe (Gabriela de la Sweet Paprika, o să țin minte forever roșul tău picant – cercei&rochie!) și să povestim puțin – cam toate au fost pe fugă, să ajungem în toate locurile la timp.

ffd alba iulia (2)

Prima prezentare la care am asistat a fost pe un… pod, din cetate – foarte, foarte frumos cadru, colecție prezentată de designer Iulia Manciulea. Deși norii s-au strâns amenințători asupra noastră pe parcursul după amiezii, vremea a ținut cu noi și am putut vizualiza totul fără să fim ude ciuciulete!

ffd alba iulia (6)
ffd alba iulia (5) ffd alba iulia (3)

Am luat cina în oraș, la restaurant Delacroix, un loc cochet, vintage-like (mie, desigur, iar mi-a plăcut la baie – chiuvetă, prosopele, coșulețe&stuff), unde am degustat o delicioasă carne de rață cu mere, cartof și orez la cuptor (by the way, știați că rața/gâsca intră la categoria carne roșie, da?). Nu obișnuiesc să mănânc friptură cu fructe, dar trebuie să recunosc că a fost o combinație delicioasă rața cu mere coapte!!! Și de aici am șters-o repede, să nu pierdem prezentarea de seară de la obelisc.

Colecțiile au fost prezentate de Dana Săvuică – frumoasă, ca de obicei – ale unor designeri ca Rozalia Both, Lanys, Anca Stănilă. Cireașa de pe tort a fost colecția Trends by Adina Buzatu, cu niște ținute masculine asbolut fenomenale – visez să văd bărbați îmbrăcați așa pe stradă. Masculin dar trendy și cu stil, fiecare bărbat se poate regăsi între cele 52 de branduri internaționale pe care le are Adina Buzatu în magazin. Bani să fie!

Eu am purtat o rochiță semnată Lajtar și, în a doua parte a zilei o salpetă din garderoba proprie. Instantaneele (mai sus) sunt realizate de Mircea Roșca – fab ones! Mai multe poze de la FFD Alba aici.

ffd alba iulia (1)

La Delacroix

ffd alba iulia (7)

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)