Featured Review

(Review) Ecollagen, overnight skin perfector – Oriflame

ecollagen oriflame (7)Știu că e decembrie, o lună care se lasă cu cozonaci, prăjituri și alte dulciuri în exces, dar excepțiile nu sunt o problemă, dacă stilul nostru de viață nu include zahăr în exces. Adică pornim de la premisa că sunteți atente la glucidele de slabă calitate (cele rafinate în special) și că, de sărbători, mâncați, dar fără să vă îmbuibați. Pentru că știți povestea cu zahărul și pielicica – zahărul în exces, se leagă de structurile noastre de colagen și elastină (taman cele care susțin și fac pielea mai elastică) și le transformă, le rigidizează, favorizând îmbătrânirea precoce. Sunt mai multe neajunsuri ale zahărului în exces, când vine vorba de frumusețe, n-o să le enumăr pe toate, ci trecem la îngrijirea externă, că despre asta vorbim azi.

ecollagen oriflame (1)ecollagen oriflame (3)Utilizez de câtva timp serul Ecollagen, de la Oriflame. Acesta e destinat a fi un overnight skin perfector, 5 effects, formulă pro-collagen-peptide, triple perfect complex. Adică este un ser de noapte, cu celule stem din plante, despre care Oriflame declară că este o super inovație. După prospectul produsului, celulele stem din plante sunt unice datorită faptului că dau naștere tuturor celorlalte celule (nu fac asta celulele stem, în general? de la umane, animale, vegetale?), iar acum au demonstrat clinic unica putere duală antirid.

Produsul promite următoarele:

Corectează ridurile în timp ce dormi. O picătură de ser, sub crema de noapte, aduce tenul cu un pas mai aproape de perfecțiune, noapte după, noapte:

1. uniformizează nuanța tenului
2. conferă pielii un plus de luminozitate și radianță
3. minimizează porii
4. îmbunătățește instantaneu textura pielii
5. reduce aspectul ridurilor

Noul ser de noapte Ecollagen a fost creat pe baza a două ingrediente active puternice: peptida pro-collagen, ce acționează pe 2 direcții pentru a reface colagenul: stimulează producția colagen și protejează împotriva degradării acestuia, contribuind la împingerea ridurilor dinspre interior. Complexul triple-perfect, ce conține 3 hidroxiacizi (glicolic, lactic, acid salicilic neutralizat), care susțin exfolierea pielii, contribuind la dezvăluirea unui ten cu aspect perfect, luminos.

ecollagen oriflame (5) ecollagen oriflame (4)Ce spun eu: serurile sunt produse mai concentrate decât cremele, și se folosesc înaintea aplicării cremei, pentru o absorbție mai bună și un efect potențat al cremei. Îmi place ideea de ser, îl face, cumva, mai valoros în ochii mei. Serul Ecollagen vine într-o sticuluță cu pompiță, la 30 ml, textură tipică, ușor de întins, se absoarbe repede. Îmi place cum miroase, are un parfum ușor acrișor. Pentru că structuri de colagen (și elastină) avem în tot corpul, din interior până-n exterior, cred că acest ser poate fi un mic adjuvant doar, și că baza o constituie stilul de viață sănătos. Dar că nu strică un infim ajutor de afară, chiar dacă e local, chiar dacă e pe suprafață mică (față vs. restul corpului și organismului). Că până la urmă, e vorba de cosmetică, și ce urât arată un ten neîngrijit. Înțeleg că Oriflame a dezvoltat un complex de peptide (compuși de natură proteică, cu rol structural) precursoare de colagen, care acționează concomitent cu complexul triple efect de exfoliere ți îndepărtare a celulelor moarte, revelând astfel pielea nouă, proaspătă. Nu vă gândiți că năpârliți pe dimineață, pentru că treaba asta se face la nivel aproape mircoscopic.

Am înțeles că gama cu celule stem din plante e dedicată tenurilor mature, dar că acest ser este potrivit și pentru tenuri mai tinere. Eu l-aș recomanda doar la vârste +25, până în 25 te ajută tinerețea și o hidratare corespunzătoare. Ca și mai târziu, de altfel, doar că nu strică un pic de susținere de acest gen. Dintre cele 5 efecte enumerat de producător, cel mai rapid văd că îmbunătățește instantaneu textura pielii. Imediat intră în piele, o face proaspătă, plăcută la atingere și, în timp, îi oferă mai multă fermitate. Cu slăbirea am foarte mare grijă la pielea de sub bărbie și a gâtului, și acolo insist în special. sebium biodermaÎmi place mult senzația pe care o conferă, fermitatea e unul din lucrurile pe care vrei să le menții, de la o vreme încolo. Despre pori nu știu ce să vă spun, deoarece eu nu am pori dilatați decât puțini, în zona T (de o parte și de alta a nasului), aproape insesizabil. Cred că ajută, din câte văd, doar că nu pot fi sigură, deoarece pe acea zonă uneori aplic concomitent și Sebium, de la Bioderma. Dar numai pe porii dilatați din zona T. Neavând un ten cu probleme, nu pot să văd o diferență privind uniformizarea, însă contribuie la un ten mai luminos, mai ferm, fin, mai întins, ajută și la ridulețe, doar că de la o vreme, dacă ești deficitară la somn, nicio cremă nu poate disimula asta 100%. Dar ajută destul de mult, așa că mă declar încântată de produs.

P.S. Îmi cer scuze pentru unghiile din poză, dar mi-s cuticulele varză, că fac curățenie de 5 zile în palatul meu de cristal 🙂 Seara asta le vine și lor rândul.

UPDATE: vezi aici și crema lejeră & crema de noapte pro collagen.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • Buna Sigina! Craciun fericit in primul rand:) e interesanta treaba cu serurile astea si chiar sunt curioasa sa incerc unul..stiu ca la yves rocher este ceva ser de genul,am auzit doar de bine despre el si cred ca o sa incep sa folosesc si eu:D