Lifestyle

The Woman – impresii de la conferință

home et ceteraDeși am reușit să mă adun destul de târziu ca să confirm participarea, am fost foarte nerăbdătoare să văd ce se întâmplă la The Woman, conferința de business feminin, aflată la ediția a doua. M-am străduit să fiu și eu în ton cu conferința, măcar vizual, și am șters-o către Grand Hotel Italia – un lux imens de 5 stele, ce m-a impresionat prin masivitate. Nu am fost niciodată la hotelul ăsta. Locația e cât se poate de încăpătoare, sala de conferințe foarte bine aerisită. Decorul, asigurat de Home et Cetera, absolut demențial, Raluca Anton, moderatoarea, îmbrăcată de către magazinul Boudoir, arăta ca din peisaj, acolo pe podium. Partea vizuală a fost frumoasă. A luat cuvântul dl Emil Boc, din al cărui discurs adaptat nu a lipsit momentul de ”promo” pentru Primăria Cluj-Napoca, mă și amuză că radiografiez și disec discursurile publice așa, dar deh, am terminat și eu cândva Comunicare și RP, ca toată lumea. Au vorbit diverse femei-manager, care de care mai interesante în activitatea lor, mie mi-a plăcut sinceritatea Amaliei Sterescu, atunci când a afirmat că ea nu a găsit un echilibru între viața personală și cea profesională, ci a avut perioade când prioritățile s-au alternat. Și cred că de fapt acesta e singurul ”echilibru”: o perioadă te implici mai mult într-o parte și neglijezi sau te ocupi mai puțin de cealaltă și invers. Mi-a plăcut tare mult și Irina Marcovits, consultant de stil și shopper personal la Image Matters, o ființă caldă, stăpână pe ce face, cu un stil plăcut, ce mie îmi aduce ca figură a Amy Winehouse – am vrut să îi spun, în scurta noastră conversație, dar m-am gândit că poate ei nu-i place Amy și să nu o ia în sensul peiorativ. Irina ne-a povestit despre cum ar trebui să se orienteze tipurile de personalitate feminină în alegerea ținutelor la servici – la diferite joburi. Foarte vizuală și degajată prezentare.

twCred că ce cele mai multe priviri le-a smuls apariția Andreei Marin care, alături de Romanița Iovan, a vorbit atât individual cât și în dialog cu publicul feminin. Nu pot să mă abțin să vă zic că abia așteptam s-o văd pe Andreea și că este atât de frumoasă în realitate încât niciun pictorial, reclamă sau emisiune TV cred că n-o surprinde așa cum este ea în realitate. Este absolut superbă! Naturală, deschisă, are și ea un discurs ”piaristic”, dar foarte bine integrat, sunt convinsă că adaptat la realitate. O admir pentru faptul că și-a câștigat notorietatea (și statutul de Divă 🙂 ) cu seriozitate și muncă, nu prin cancanuri. Din câte mi-am dat seama e exigentă cu sine însăși și ambițioasă, de aceea cred că a cerut același lucru și de la oamenii cu care a lucrat. Auzisem când eram mai mică cum că ar fi cam ”scorpie” – de ce? Pentru că vrea ca lucrurile să iasă bine? Ei, nu o cunosc în amănunt, însă mi-a lăsat o impresie foarte bună. Mi-ar fi plăcut enorm să facem o poză împreună, însă când am căutat-o, în pauză, eu n-am găsit-o, și a trebuit să o șterg la o altă conferință, până la ora 8 seara, când aveam să mă întorc la prezentarea Escada. Alături, Romanița Iovan mi s-a părut și ea deschisă, relaxată, cred că s-a simțit bine acolo.   Eram nerădătoare să vină ora 8 să văd colecția Escada adusă de ea în România.

La 8 am revenit la prezentare, n-a introdus nimeni prezentarea Escada, a trebuit să ne prindem noi, după stingerea unor lumini. Deși nu sunt o ”fashion victim”, sunt o pasionată a stilului și sunt la curent cu toate tendințele în modă, pe care le încorporez selectiv în stilul personal (am descoperit azi, împreună cu Irina Marcovits – numele stilului meu: dramatic! Nu m-aș fi gândit la dramatism, credeam că sunt o amestcătură între clasic și extravagant cu puțin touch romantic, depinzând de ocazie, dar deh, profesionistul știe mai bine). Ca atare, nu pretind că am un simț critic ca o fashion victim, dar pe mine, ca iubitoare de frumusețe și stil, colecția Escada nu m-a impresionat. Am putut alege vreo două piese mai drăguțe, o fustă creion/elastică (cred), cu fermuar lateral de sus până jos – piesă statement de altfel, cu un detaliu interesant și o salopetă neagră. Inspirația anilor 60 a dominat croiul unor rochițe, iar dacă e 60s – e Audrey, deci e superb, dar nimic inovativ, care să mă facă să zic wow! Poate prețurile? 🙂 Oricum, ideea în sine, de a aduce un brand ca Escada nu e un lucru mic, așa că poate Romanița va avea succes cu ea la București. Pe cât de mult iubesc shopping-ul, pe atât de mult detest să dau o căruță de bani pe o haină fără personalitate, doar pentru etichetă.

the woman (1) the woman (2)The Woman s-a aflat azi la a doua sa ediție, deci partea de organizare ar fi trebuit să aibă la bază experiența de anul trecut. Conferința a început la o oră care nu ți-a permis să iei prânzul (recepția invitaților la ora 13) înainte, iar până la prima pauză de cafea a trecut mult timp, după ora 16. În condițiile în care snack-urile au lipsit cu desăvârșire de lângă cafea/suc/apă, mi s-au lungit urechile de foame și am atentat la platoul cu macarons al standului Coquette, singurele chestii mâncabile din zonă. Eu, și alte persoane. Mi se pare inadmisibil să nu servești un brezel, un saleu, orice, la pauza de cafea, când ții oamenii atâta timp la un eveniment și fără să menționezi asta în prealabil! A fost ceva cocktail după prezentarea Escada, dar cred doar destinat unui grup extrem de restrâns, pentru că toată lumea a plecat acasă, lihnită. Dacă nu poposeam pe la 6 la Marty la o salată, probabil eram în criză de nervi și hipoglicemie. Cred că era frumos să se menționeze că nu există snack-uri sau orice altceva de haleală și că, dacă ne e foamne, suntem invitate să ne comandăm de mâncare pe banii noștri de la restaurantul hotelului de 5 stele. Ca să știm o treabă.

În concluzie, locația a fost impresionantă, discursurile la care eu am asistat motivante, organizarea – în parte varză, prezentarea Escada nițel dezamăgitoare. Nădăjduiesc că ediția următoare va fi mai reușită, fiindcă ideea e minunată! Iar eu, eu am avut o freză flamboaiantă, realizată de inegalabilul Raul Tișa (Boulevard Studio), căreia îi dedic un post separat. 🙂 Pozele profesionale de la eveniment lipsesc din acest post, fiindcă niciun fotograf nu poate ține pasul cu educația mea jurnalistică (de a da noutățile în timp real, pe social media și cât de repede pe blog), așa că veți vedea cu siguranță poze în curând pe pagina evenimentului, aici. În poze: Ioana de la fashionspot.ro, eu, Iguanita, Cleopatra. Apoi Cleo, eu și iubita mea prietenuță Andreea N.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (5)

 • Si mie mi-a placut foarte mult Amalia Sterescu, de asemenea si Larisa Petrini, pacat ca ai ratat-o. Alaturi de Irina Marcovits mi-au parut singurele care au au avut speech-uri pertinente.
  Andreea Marin intra in alta categorie, este o forta, o prezenta superba, carismatica si foarte naturala. In rest…nu am apreciat absolut deloc speech-urile care mi-au lasat impresia ca am intrat intr-o pauza de publicitate – ceea ce e de inteles pana la o limita, insa, cum ramane cu sharing the knowledge and inspiring people?

  Organizarea…oh, da, VARZA! :)) Mi se pare si mie inadmisibil sa fim tinute pe scaune patru ore, pauza sa fie de 15 minute – timp in care abia ai timp sa-ti saluti cunostintele, sa bei un pahar cu apa si sa mergi sa-ti pudrezi nasul. 😀 E chiar hilar, imi faceam griji daca la coffee break o sa gasesc ceva mai sanatos de mancare (normal ca nu apuci sa iei pranzul inainte), dar nu ma asteptam sa nu gasesc nimic! :)) Mi-ar fi placut mai putini speakeri – quality vs. quantity, unii chiar au fost “de umplutura”; spre exemplu that guy care ne-a vorbit despre aplicatiile pe care o femeie de afaceri ar trebui sa le aiba pe mobil si care a recunoscut intr-un moment de sinceritate, ca a venit degeaba :)) cred si eu, daca ne prezinti LinkedIn-ul, come on!). Ah, si mai multe pauze pentru networking ar fi fost de dorit.

  Anyways, ma bucur ca ne-am vazut acolo! :p :*

 • Frumos eveniment, îmi pare rău că nu am reușit să ajung, v-am invidiat ieri! 😀 Măcar să o revăd pe dna Olga, că în rest e tare ocupată.

 • Kzarinne, asta este, compensez azi cu un mic dejun sanatos si bautura lapte de migdale 🙂

  Mihaela Curea, mi-a placut ca dna Olga are discurs, are vocabular, chiar daca nu e om de televiziune

 • Mi-ar fi placut tare mult sa ajung si eu, dar copiii astia nu prea iti dau voie la ” excentricitati” de genul :)) vad ca te-ai imbracat asa cum vorbisem, iti sta mortal, unde mi- s creditele ? :))))

 • Stilistele, ioi, voiam sa ma imbrac colorat, dar mi-a venit ceva si n-am mai avut chef de colorat, asa ca m-am imbracatg in negru 🙁 tre sa schimb treaba asta ca mereu optez pentru aceleasi variante si tu poti sa ma ajuti 😛