Featured Lifestyle

CBT Ziua 1: cum se prepară lacul de unghii Farmec și inside Jolidon

După cum v-am povestit, am avut un sfârșit de săptămână foarte plin 🙂 Prima zi de tur a început dimineață devreme, la primărie, cu dl Emil Boc.

Vizita La Farmec

Apoi s-a mers la sediul gigantului cosmetic din România, irepetabilul și irefutabilul Farmec. Cum să vă explic… să mă aflu în interiorul companiei Farmec a fost cam ca și în filmul Charlie și fabrica de ciocolată, dacă l-ați văzut (dacă nu l-ați văzut, merită 🙂 ). Acolo ne aștepta tanti Jofi, the guru of guru’s al cosmeticelor, care lucrează de peste 20 de ani în Farmec, împreună cu fetele de la marketing și PR. Aici am aflat lucruri despre ingrediente, despre prepararea cosmeticelor și mi-au fost demontate câteva din ideile promovate intens de industria bio pe care, deși mă folosesc de ea, nu o văd ca pe o religie, cum a devenit pentru unele persoane.

Folosesc și produse eco, și produse clasice. De exemplu, aldehida formică din lacuri este absolut necesară pentru rezistența lacului de unghii și nu este absorbită de organism prin unghie, deoarece reacționează pe suprafața unghiei cu altă substanță din lac, formând o rețea polimerică ”țeapănă” (heh, ce-mi folosește biochimia :D), nu se absoarbe prin unghie! Ingredienții cosmetici sunt reglementați legislativ frecvent, astfel că restricții în folosire sau folosirea lor controlată modifică caracterul calitativ al produselor, astfel că nu producătorii sunt de vină (știți că ni s-a întâmplat tuturor să vedem diferențe la același produs, uneori). De asemenea, pentru că am auzit povești, am întrebat în mod expres de unde provine pudra de argilă Aslavital și mi s-a confirmat că e românească și cu cine au contract (știam oricum 🙂 ). Privind unturile organice raw, cum ar fi cele de cocos, cacao sau shea și orice alt un sau ulei raw, luat ca atare, mi s-a confirmat un aspect pe care îl știam de la Proplanta (am vrut însă să mă asigur că e așa), acestea nu pot penetra pielea, pentru a o hidrata, așa cum afirmă distribuitorii acestor produse, deci nu au cum să hidrateze. Ce fac aceste unturi e să formeze o peliculă deasupra pielii care da, poate să protejeze într-un fel sau altul (de ex, pelicula untului de cacao ”încasează” razele UV, sacrificându-se și protejând, astfel, pielea, într-o oarecare măsură). Pentru ca aceste unturi sau uleiuri să fie penetrabile, ele trebuie emulsionate. Adică se prepară emulsii din ele, ca ele să poată hidrata cu adevărat, iar hidratarea se evidențiază la nivel celular, prin teste de laborator. Nu vă mai povestesc cât de aseptic și de ordonat e totul în sălile de producție, până și aerul este controlat, e un aer extrem de curat pe secția Farmec, cam ca la pădure! Am fost îmbrăcate toate cu halat, băscuță și șoșoni de unică folosință pe durata vizitei. Înainte de asta însă, am fost puși la treabă în laborator. Băieții și fetele din grup au fost împărțiți în grupe alternative: băieții și-au preparat câte un aftershave personalizat, cu parfumul pe care l-au dorit ei.

Nouă, fetelor, ni s-au pus în față îngrediente pentru a ne prepara manual lac de unghii. Baza a fost gata pregătită, noi am adăugat pigmenți și sidef, după caz, după gust. Iată ce a ieșit:

Minunatul meu lac unicat: voiam un roșu ușor sidefat, însă am scăpat prea mult sidef și a ieșit un soi de… corai. Interesant, though.

Ni s-a reamintit că urmează să fie lansată gama de îngriire profesională a unghiilor, despre care v-am mai povestit că am primit-o în teste, la lansarea lacurilor Disco. Spray-ul de uscare e fenomenal. Apropo de spray-uri, acestea se fabrică în afara Clujului, la Dezmir, deoarece sunt recipiente sub presiune și e bine să fie în ”câmp deschis”, așa că n-am reușit să le vedem de data aceasta. Ce mai e interesant de știut e că produsele Carrefour sunt realizate de Farmec și, în curând, și produsele marca Lidl vor fi realizate tot de Farmec. Deci de acum am încredere să le iau!

La plecare, fiecare am primit o plăsuță cu cadouri de la Farmec: 2 paste de dinți Aslamed, crema de mâini cu glicerină (am văzut cum se umplu și se ambalează!), un Triumf (all times favourite, mă va ajuta să stau în bucătărie și să frec mâine :)) ) șiii… încă un săpun-spumă Gerovital Pure, de data aceasta cu glicerină (încep să mă-nvăț… ;)) ). Am fost foarte încântați, a fost o experiență foarte frumoasă!

Vizita la Jolidon

De la Farmec s-a mers la Jolidon, alt brand clujean, renumit pe piața de lenjerie intimă și costume de baie. Și aici am vizitat producția, am văzut cum se fac chiloțeii și sutienele de la A-Z, însă, după cum se vede din poze, cea mai frumoasă zonă e cea de creație. Peste tot se muncește cu spor, spațiul este imens. Am ântâlnit și fețe cunoscute, Horațiu Popescu, director de vânzări (sper să nu greșesc) și Teodora Toderaș, PR online (parcă), o scumpete de fată. 🙂Nici de aici n-am plecat cu mâna goală, am primit un compleu superb, cu buline, din noua colecție Clandestine, care urmează să apară pe piață. Am fost extrem de impresionată de etichetele personalizate cu numele și blogul, a fost fantastic să văd lânga sigla Jolidon Sigina Pop și www.sigina.ro!

A urmat apoi vizita la Electrogoup, la care eu am lipsit, dar care am înțeles că a fost foarte interesantă. Stay tuned pentru Ziua 2 și Ziua 3, super mișto în felul lor!

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (9)

  • Super interesant 🙂 Iar compleul de la Jolidon imi place rau!

  • Midsummerblog, multumesc!

  • ce ma bucur ca s-a explicat care e faza cu ‘unturile’ alea bio, care costa o gramada de bani si sunt…inutile. Stiam io ca fac bine daca raman la vesnicul lapte Doina by Farmec;))

  • stilistele, totusi, eu simt ca hidrateaza, cel de cocos si altele, eu o sa sap mai adanc ca ma intereseaza subiectul. Oricum, unturile nu la demachiat se folosesc. Eventual uleiurile. Iar demachiantul trebuie doar sa curate, nu sa si hidrateze.

  • a fost interesant sa citesc despre 2 din brandurile mele preferate. de la farmec am multe produse, de la spray termoprotector de par pana la 8 sticle de oja; lenjeria de la jolidon e foarte comoda, aratoasa si rezistenta, preferata mea.

  • maddy abia astept sa-mi inaugurez compleul. am fost ieri si mi-am mai luat niste lenjerie de la jolidon de langa clujana