Lifestyle

Métamorphose – Une danse macabre au Château Bánffy #cluj

Dragii și dragele mele, luna august se încheie cu un eveniment ce se anunță a fi fabulos, asta dacă mă gândesc fie și numai la locație. Pe data de 30 august 2012, clujenii sunt invitați la Castelul Bánffy din Bonțida pentru a-și exersa imaginația și a-și testa limitele dintre sacru și profan într-o atmosferă inedită. Privitorii vor avea parte de: o prezentare de modă Voile Pastel by Veronica Frisan, un concert de muzica live, muzică electronică şi un audio-video live set asigurate de Mood Quartet, Pop Killers și Dj Carlos (Vertigo resident).
De ce are loc evenimentul pe 30? Se pare că în noaptea dintre 30 şi 31 august are loc fenomenul astrologic de Lună albastră, adică a doua lună plină din aceeaşi lună calendaristică. Este un fenomen rar, a avut loc doar de 4 ori în ultimul secol. Luna se va vedea pe cer, desigur, albastră. Mitologic vorbind, Luna albastră este asociată cu eliberarea spiritelor necurate care dau naştere haosului pe Pământ.

Metamorfoza este elementul central al tematicii, fiind un ritual care are loc în nopțile cu lună plină. Accentul este pus, în acest caz, pe Luna Albastră care este principalul atuu pentru intriga evenimentului. Vorbim despre o antiteză între bine şi rău, fără a exista o bătălie între aceste două forţe, mai degrabă o trecere firească de la sacru la profan, o metamorfoză pe care toţi cei prezenţi trebuie să o trăiască.

Petrecerea va avea două părţi, cu decoruri diferite, momente artistice diferite respectiv băuturi şi catering diferite, aspecte care se vor  intersecta în momentul metamorfozei, trecere marcata prin momente artistice. În  prima parte cei prezenți vor fi întâmpinați cu welcome drinks, bufet  suedez, într-un decor predominant alb, pur, cu acompaniament de  camera. În a doua parte totul va deveni dark, castelul va fii iluminat în roşu, decorurile albe vor fi acoperite cu sânge artificial, întră în joc focul iar noaptea va continua cu muzica de club. Cred ca va fi fenomenal, ne vedem acolo?

Invitațiile se achiziționează în avans, preț 50 lei, de la Club Vertigo (Piața Unirii, 9) începând cu 9 august 2012. Open buffet and welcome drinks included. Numărul de locuri este limitat la 300 de persoane. Accesul minorilor este interzis. Dress code: ladies – little black dress, gentlemen – bow. Info și rezervări: 0757.900.987

Până una alta, avem un teaser:

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)