Lifestyle

Programul dermocosmetic Danielle Laroche pentru ten uscat (review)

În ultima lună am avut ocazia să testez un program de îngrijire facială numit Essentials, pentru ten uscat, oferit de firma La Duchesse. Produsele sunt dermocosmetice pe bază de celule stem din plante, PhytoCellTec. Știți ce nebunie e cu celulele stem, despre cum revoluționează medicina și… aparent, acum, cosmetica. Doar că aici povestim de celulele stem vegetale (din măr, mai precis). Celulele stem sunt acele celule mamă sau sursă care au funcția de a crea un nou țesut, stimulând astfel regenerarea celulară. Produsele de care vă povestesc au o penetrabilitate foarte bună. Urmăresc asta la produsele de îngrijire, căci n-ai făcut nimic dacă ingredientele rămân la suprafață.

Primul produs de care vă povestesc e gelul de curățare facială, apoi crema de zi Radiance Effect, crema de noapte Energizing, serul contur pentru ochi și serul facial.

Despre Aqua Gel Cleansing Rinse: deși sunt leneșă la demachiere, până acum nu am ratat pașii unei demachieri corecte deoarece țin la pielea mea. Totuși, un gel de curățare care să nu fie astringent, să strângă fața, nu am găsit până acum, când am folosit Aqua Gel cleanser. E incolor, semilichid, parfum aproape imperceptibil. Îmi place că are dozator, se folosește puțin produs o dată. În ce mă privește, e metoda ideală de a curăța tenul rapid: masezi tenul umed cu câteva picături de gel, să se înmoaie machiajul, apoi clătești cu apă. Mie întotdeauna mi s-a părut mai ușor să îndepărtez machiajul spălându-mă pe față, așa că sunt prietenă cu acest tip de produs. Pe ambalaj scrie că nu se poate folosi în jurul ochilor, ceea ce m-a intrigat, cum să te speli ocolind tocmai ochii?? Mi s-a spus însă că îl pot folosi și pentru ochi și asta am și făcut. E foarte blând cu îndepărtarea machiajului ochilor, de aceea cred că ar fi bine tolerat de persoanele cu ochii sensibili. De aceea, trebuie să insiști puțin să se duce machiajul. Oricum își face treaba, demachiază ok. Nu trebuie să ne așteptăm de la un produs de demachiere să facă altceva decât curățare eficientă (nu are voie să hidrateze/nutrească etc, deoarece scopul acesta revine cremelor de după!!).

Despre Eye Lifting Serum: consistență destul de lichidă, alburie, se întinde ușor, în cantitate mică. Designul elegant, drăguț, cu pompiță, ușor de utilizat. Din ce știu eu, serumurile se folosesc sub crema de îngrijire, pentru ca crema care vine peste să ajute la penetrabilitatea acestuia. Nu știu dacă a fost cazul și aici, dar eu așa am făcut. La câteva minute după aplicare simți un efect ușor de lifting și da, ajută la diminuarea ridulețelor fine. Mi-am simțit zona ochilor fresh și mai elastică. Efectul său de lifting seamănă cu cel de după criosaună (doar că după crio simți asta pe toată fața). Nu am observat nimic care să îmi displacă la acest ser. E foarte fain.

Despre Firming Face Serum: e asemănător serului pentru ochi, însă se prezintă în cantitate mai mare. L-am folosit seara, sub Night Energizing Cream. După aplicare, las 2-3 minute să se absoarbă în piele, după care aplic crema de noapte. Ca să îi observ mai bine efectul, i l-am dat și mamei de câteva ori și i-a plăcut foarte mult. Într-adevăr, oferă suplețe, fermitate tenului.

Despre Radiance Effect Cream: ați observat că nu mă lungesc cu descrierile produselor, dacă tot le aveți în link-urile către shop-ul online. Aceasta este crema de zi, pe care o folosesc dimineața, după ce mă spăl pe față (cu aqua gel cleanser, să îndepărtez sebumul din zona T). Sub crema de zi nu folosesc serumurile decât rar, cel pentru ochi. Prima oară m-am uitat sceptică la cuvântul ”radiance”, apoi am zis fie, sper să n-aibă ceva particule sclipicioase ca să își susțină descrierea. Dar n-are. Știți că n-am probleme cu tenul și, în general, e luminos și ok, dar nu mereu. Și am trecut printr-o perioadă în care își cam pierduse strălucirea, așa că după câteva zile de utilizare am observat că chiar am un ten mai luminos. Nu după prima utilizare, ci după câteva. Cred că păcălește bariera de protecție a pielii eficient, deoarece simt că tenul e hidratat în profunzime, durabil. După unele creme mi se întâmpla ca după câteva ore să simt iar tenul uscat, după aceasta nu.

Despre Energizing Night Cream: nutritivă și energizantă, cu toate că scrie că e dedicată tenului matur, nu văd să îmi dăuneze, dimpotrivă. O folosesc după ce aplic serumurile, eu o întind și pe gât (nu mă conformez 100% indicațiilor produselor). Am folosit-o și pe mama mea odată cu serumurile (i le-am aplicat și ei pe toate, în aceeași ordine) și la ea a fost mai vizibil efectul. E o cremă nițel mai grasă decât Radiance, dar pielea noastră (a mea și a mamei) o absoarbe fără probleme. I like.

Cred că a fost pentru prima oară când am folosit un program întreg de la același brand și am făcut-o cât s-a putut de riguros. Într-o lună de utilizare am avut și zile în care am încercat și altceva sau am făcut pauze. Neauzind niciodată de La Duchesse sau Danielle Laroche, mi s-a părut așa, o firmă fantomatică, pe care am privit-o un pic cu reținere. Totuși, după vreo săptămână de utilizare a produselor au început să îmi placă foarte mult! Am încercat să fac o descriere separată a fiecărui produs, cu impresii, dar adevărul e că, folosite împreună, au un efect convergent, foarte, foarte mișto! Mi se pare că site-ul nu reprezintă adevărata calitate a produselor (am înțeles că îl vor schimba), dar când le vezi live arată foarte elegant și profi. Și la folosire te lămurești cu totul că sunt faine. Eu am consultat și listele de ingrediente și sunt foarte ok, mi se par comparabile cu alte dermocosmetice cunoscute la noi, ba chiar mai curate, aș zice. Parfumul produselor provine din extractele naturale ale produsului (care sunt destule), deci nu e sintetic. Oricum, abia se simte. Cantitatea de produs folosită la fiecare utilizare e foarte mică. De aceea, produsele sunt foarte economice, așa că dacă vă izbește cumva prețul, apoi să știți că merită, pentru că țin o grămadă de timp. Odată cu produsele am primit și Bial Skin Analizer, un device micuț de testare a stării tenului. E ușor de folosit și ai și o foaie după care poți interpreta rezultatele: grad de hidratare, de grăsime, de finețe etc. Acestea fiind zise, recomand programul Essentials pentru ten uscat (sau normal cu tendință de uscare) Danielle Laroche.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)