Lifestyle

Farmecul discret al burgheziei #comedycluj

Seara asta am fost la prima proiecție de gală Comedy Cluj, un film sub regia lui Luis Buñuel. Acțiunea se petrece în Franța, în anii`70.

Filmul priveşte suprarealist evenimentele cotidiene: o cină care nu are loc. Un grup de prieteni se adună pentru o seară împreună, dar întâlnesc o serie de obstacole. Problema pare să fie o eroare de planificare, dar apar elemente din ce în ce mai bizare. Musafirii care stau la masă sunt întrerupţi de o armată care fac e manevre militare, apoi află că sunt doar personaje într-un spectacol, deci nu pot cina împreună. Aventura e combinată cu vise simbolice ale personajelor, dintre care unele conţin la rândul lor cine întrerupte. 

Ce-a văzut bloggerul din mine, de beauty&style: o poveste plicticoasă, suprarealistă, de vis în vis, cu două momente haioase, ce s-a terminat sec și brusc, când nu mai speram să se termine odată.  Totuși, în afară de asta, filmul constituie o imensă sursă de inspirație vestimentară și de stil, mai ales că moda anilor 70 s-a reîntors acum. Când spui Franța, burghezie și modă, spui stil sofisticat și rafinament. Ținutele, coafurile și machiajul personajelor feminine sunt un adevărat festin vizual alături de costumele bărbătești, cu sacouri cambrate, toate-ntr-un cadru pe măsură.

Ținutele lor, deși pretențioase, sunt purtabile azi, cu mica diferență că nu mai asortăm pantofii cu geanta și, în general, nu mai suntem atât de atenți în asortarea culorilor ținutei. Că nu mai e la modă. În rest, o fundă mare, un capot cu mâneci de voal, rochia sau fusta maxi cu talie înaltă, imprimeu vegetal și bluză din tricotaj peste sunt tot ce și-ar putea dori o pasionată de beauty, stil personal sau chiar modă. Singurul lucru care m-a determinat să nu plec la jumătatea filmului, când deja căscam și mi-era foame din cauza cinelor personajelor care abia o începeau, dar nu ajungeau niciodată prea departe, a fost schimbarea ținutelor personajelor feminine. Astfel că, trei eroine au avut de etalat cam 3-4 outfituri, care-ți lasă gura apă. Coafura șic a blondei m-a vrăjit, chit că nu mă pasionează părul scurt la femei. Și stilul casual a avut o reprezentantă în film: blugi largi de sus până jos, talie inaltă, curea pe șolduri, geantă-poștaș împletită, în stil hippie. Apoi, servitoarea casei era impecabilă, de la coafură până la tălpi. A fost amuzant momentul în care a spus că are 52 de ani, însă arăta până în 30. Dacă nu vă prinde stilul lui Buñuel, merită să mergeți măcar pentru asta: modă franceză în înalta societate, în anii 70.

Filmul a fost scurt introdus de către reprezentanții Centrul Cultural Francez, apoi a avut loc un mic cocktail la ieșirea din cinematograf. Va mai rula la Cinema Arta, în 20 octombrie, de la ora 11.00.
Teasing:

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • as fi stat pana la final macar pentru tinute, asa ca tine ;))