Lifestyle

Cosmetică pe interior: băuturi şi papa sănătoase

Limonada a la je e făcută astfel: se ia jumătate de lămâie mare sau una întreagă dacă-s micuţe – lămâi, nu lime – se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se pune într-un recipient cu 300 ml apă. Se adaugă miericică după gust, eu pun două linguri mari, să ia din acreală. Mixer, până se ferfeniţează foarte tare lămâia, apoi se strecoară printr-un tifon curat în alt recipient. Simplu, ia 5 minute.

Lămâia e o citrică acidă, dar, spre deosebire de celelalte, odată ajunsă în organism, se alcalinizează. E foarte sănătoasă apa cu lămâie pe stomacul gol, dimineaţa, pentru drenaj biliar, să te trezeşti, să te alcalinizezi. Mai e sănătos şi înainte de mese acide, cum ar fi cu multă carne, ouă. Băută înainte, limonada alcalinizează organismul. Aici e de preferat să o beţi fără miere. Doar apă şi lămâie. Aveam poză, doar că la transfer s-a făcut blank şi n-am observat.

Şi e timpul pentru mâncăruri sănătoare… morcovel, salată verde, roşii, branză, nuci, cărniţă de pui. Trăiască primăvara şi vara… dar cu temperaturi de maxim 25 de grade ;))

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (11)

 • pisi, incearca sa razi si o bucatica de ghimbir in limonada, iese ceva extra yummy 🙂 arata foarte bine si salata! :*

 • kzarinne, hm, ghimbir, bine zici. by the way, mi s-a terminat miericica. amandoua, si vreau. ai? tot ghimbir si tei

 • si eu iubesc salatele si nu trece zi fara sa bag salatica iar salata ta arata demential.am noroc ca tocmai am mancat ceva asemanator altfel m-ai fi obligat sa-mi fac.

 • gylda, ;)) ce figura esti 😛 si mie, vara nu mananc alceva decat cruditati, mai putin mancare gatita. abia astept sa apara lubenitele… 😡

 • am. come and get it! 😀 :*

 • Yummy(eu exclud morcovul-nu sunt o mare fana a acestuia:))..in rest..cred ca e delicios

 • Ador limonada :X si daca stau sa ma gandesc, chiar nu am baut de mult.
  Eu de multe ori imi fac (mai ales de dimineata), fresh se portocale sau shake de mere/pere cu lapte. E super yummy si imi da energie.

  De asemenea, salata arata asa bine!
  Mi se pare foarte important aspectul (si normal, gustul) in special cand vine vorba de mancare sanatoasa. Toate sutem ispitite de mancarurile “rele”, asa ca cele sanatoase trebuie sa fie mai tentante :D.
  Ca salata, mai ales daca o mananc seara sau intre mese, imi place sa combin 2 rosii, castravete si branza Gorogonzola. Simpla, dar gustoasa :P.

  Pupici

 • LittleD, mere si pere cu lapte?? aualeu, nu te-ai mutat pe buda? 😛 ;))

 • Ahh, ori mere cu lapte, ori pere cu lapte :P.
  Ar trebui sa incerci, chiar e foarte buna combinatia si nu te muta pe buda :))

 • littled, pe mine m-a mutat cand am mancat mar si apoi am baut lapte 🙁