Ăsta era pentru Lazy Sunday, dar mi-a scăpat. Cei/Cele ce mă cunosc ştiu că am o dietă sănătoasă. De toate câte un pic şi cât mai multe naturale şi neprocesate termic. Şi nu înlocuiesc cu lapte vegetal laptele de origine animală – îmi place laptele de bivoliţă, e sănătos, antiaterosclerotic. Dar blogul meu e blog de beauty şi lifestyle, nu de nutriţie. Încă 🙂
Unul din bunătăţile care îmi lasă mie gura apă e lăpticul de migdale. Aici în poză l-am combinat cu seminţe de cânepă, deoarece cânepa acum e în trend, cel puţin la noi în casă, datorită raportului său optim de acizi graşi pentru organism. Şi altele şi altele. Cânepa schimbă puţin gustul dulce al laptelui de migdale, dar nu cu mult. Anyway, hai să vă dau simpla reţetă:
– 7 migdale crude, o linguroaie de miere (depinde cât de dulce vă place), 200 ml apă plată
– mixer 🙂 se mixează cam 3-4 minute, până când se alege “praf” de migdale şi apa primeşte o culoare albă ca laptele. Bun de servit, cu tot cu praful de migdale, ăla e deliciul ronţăicios de la sfârşit. Va fi atât de dulce, câtă miere o să vreţi să puneţi. Se poate pune şi zahăr brun, o lingură, dar mie îmi place mai mult cu miere.
Dacă vreţi, puteţi să adăugaţi o linguriţă vârfuită de seminţe de cânepă, pe lângă migdale, la mixat. Sau nuci. Sau ce vreţi voi. Migdalele-s miezu ;))
Aport: lichid (şi aşa tre să bem nuj câţi litri zilnic :)) ), grăsimi vegetale bune şi foarte bune, necesare pentru creieraş. De fapt pt tot organismul. Enjoy.
P.S. Cu sare n-am încercat, cum am văzut că mai e preparat laptele de soia. Mie una laptele de soia îmi place dulce. Sărat, bleah >:p dulce, 😡
Comments (11)
mno, de-astea inca n+am facut :))….da urmeaza …are gust pregnant de migdale? sau asheni? :*
@stilistele asheni a migdale, da e uber bun. cu o linguroaie de miere. Sa ai rabdare sa dai la mixer, eu am de ala Braun, de macina si pietre. Cam 4 minute sa fii sigura ca-s praf migdalele 😛 Spor la rontaiala si uita-te bine pe punga, sa fie crude, nu prajite 😛
tz tz tz, eu nu cred ca-i asa de simplu!! [-(
kzarinne, simplu de 5 minute toata treaba 😛 :*
Ioooi, nu e bine sa citesc asa ceva la ora asta!:))
Chiar n-am mai incercat, dar ma gandesc ca e yummy, imi plac migdalele mult.
Sigur o sa incerc si eu.
In ultimul timp am incercat tot felul de shake-uri la blender, iar acesta pare delicios si nutritiv.
Mersi de pont 😉
Uite ce idee buna mi-ai dat tu… si eu iubesc migdalele.
antiaterosclerotic 😛
Helly, multumesc, :)) lung si intortocheat cuvant, indeed. Nu observasem ;))
Sigina dar nu lasi migdalele la hidratat peste noapte?Eu asa stiu reteta de pe siteurile raw, cred ca e si mai usor de blenduit migdalele. Eu le mananc crude intre mese numai cateodata uit cate duc la gura si exagerez 😀
Lavi, neah, 6 migdale si 250 300 ml apa, cu o linguroaie de miere. 🙂