Lifestyle

Un zâmbet pentru bătrâni, miercuri, la Polus Center Cluj #NepotiDeCraciun

“Cine n-are bătrâni, să şi-i cumpere”, zice o zicală veche. Noi avem, şi vrem să profităm de fiecare moment în care putem să ne arătăm consideraţia faţă de ei, după puterile fiecăruia. Fie că sărbătoriţi Crăciunul, fie că nu (ţinem cont de diversitatea culturală şi religioasă), miercuri aveţi ocazia să aduceţi un zâmbet vârstnicilor Clujului.

Astfel, „Crăciunul vine și la bunici” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute clujeni în vîrstă să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă, chiar dacă nu au norocul să fie înconjurați de familie.

Beneficiari vor fi 50 de clujeni în vîrstă, cu o situație materială mai dificilă, care frecventează centrele de zi pentru vîrstnici din Cluj-Napoca (este vorba de centrele administrate de Direcția de asistență socială – nu sînt aziluri: oamenii vin și stau o perioadă în timpul zilei, apoi se întorc acasă). Aceștia își petrec o mare parte a zilei la centru, unde sînt printre prieteni: povestesc, joacă table sau șah, sînt ajutați cînd au nevoie. La centre sînt înscriși cîteva sute de pensionari, unii dintre ei cu o situație materială decentă,  dar campania vizează pensionarii care nu-și permit să sărbătorească. Haideți să le aducem și lor un zîmbet de bunic în această perioadă a anului!

Pentru a strânge cele necesare unor pachete de Crăciun, doi clujeni extraordinari, mentalistul Cristian Gog și bucătarul Adi Hădean îşi  pun la bătaie priceperea, pregătind un spectacol care se va desfășura miercuri, 22 decembrie, între orele 19 și 20, în zona food court din Polus Center (care pune la dispoziție locul în mod gratuit).

Clujenii care vor asista la spectacol vor primi cîte o pungă în care vor fi rugați să pună ceva pentru bătrîneii de la centre: un pachet de zahăr ori făină, un cozonac sau o sticlă de vin, o plasă de portocale sau o caserolă de carne – orice alimente doresc, neexistând alte restricții decît cele ale bunului-simț. Pachetele vor fi lăsate în coșurile special amenajate, iar în 23 decembrie le vor fi duse bătrîneilor.

Eu renunţ la a-mi lua un ser mortal pentru păr, mai există şi alte ocazii. Voi puteţi contribui cu ceva pentru un zâmbet?

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • foarte frumos ca se face ceva si pentru batrani 😉 felicitari pt initiativa

  • dap, felicitari Ralucai Crisan si baietilor, o sa fim si noi pe acolo, hai sa-l vezi pe Gog facand chestii lesinante 😛