Lifestyle

Loţiune tonică fără alcool – Cosmetic Plant

De cele mai multe ori, loţiunea tonică este neglijată în procesul de demachiere, în majoritatea cazurilor fiindcă nu se ştie care este rolul acesteia. Unele demachiante sunt destul de complexe, însă, pentru a înlătura orice urmă de machiaj şi de grăsime, pentru a putea aplica crema de zi sau de noapte potrivită, este necesară folosirea tonerului. Pentru tenul uscat sunt de evitat loţiunile tonice cu alcool, fiindcă usucă tenul şi mai mult. De fapt, sunt convinsă că şi tenul gras se poate lipsi foarte bine de acest ingredient.

Cosmetic Plant a găsit o formulă optimă pentru loţiunea tonică, potrivită pentru toate tipurile de ten. În general, nu prea sunt de acord cu această găselniţă, “pentru toate tipurile”, însă în cazul loţiunii tonice fără alcool merge, deoarece după curăţarea tenului se aplică crema adecvată: pentru ten gras, uscat, mixt sau normal. A nu folosi toner după demachiere, ci doar demachiant, este ca şi cum ai aplica balsam pe păr şi te-ai şi usca, fără a-l mai clăti.

Loţiunea tonică fără alcool* de la Cosmetic Plant se prezintă într-un ambalaj drăguţ, de 200 ml, are un parfum foarte uşor, aproape imperceptibil, plăcut. În ceea ce priveşte perormanţele sale, oferă un “finish” impecabil curăţării tenului, nu usucă pielea şi nu lasă nici un pic de grăsime, ajută la închiderea porilor după folosirea demachiantului. Conferă o senzaţie de prospeţime şi de tonifiere datorită vitamincei C naturale din măcieşe, extractului de roiniţă şi a vitaminei E, îmbunătăţind totodată activitatea celulară. Se aplică şi pe gât, şi pe faţă.

La început am spus să îl încerc aşa, de curioasă, şi am avut o surpriză foarte plăcută, nu mă aşteptam să ne înţelegem aşa bine, deoarece am mai folosit tonere şi nu m-am omorât după ele. Deja îl folosesc de o săptămână, zilnic, dimineaţa şi seara şi pielea se simte mult mai bine decât după demachierea doar cu demachiant. Îmi place enorm de mult, calitatea e impecabilă iar preţul foarte bun, în jur de 9 lei, depinde de unde îl cumpăraţi.

*Produsul mi-a fost oferit spre testare de Cosmetic Plant (www.cosmeticplant.com).

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (4)

  • N-am incercat-o inca, dar ajung si la ea curand. Eu folosesc de la ei Laptele de Corp cu Ceai Verde, laptele demachiant, crema de maini cu Ulei de Masline si crema de noapte cu Catina(din aceeasi gama cu lotiunea prezentata de tine). Sunt foarte multumita de ele – si de cum arata tenul dupa folosire, si de pret evident :o). Poate le faci review in curand 😛

  • ooooooooooo, esti consumatoare “fidea” vaz ca. bineinteles ca mai fac reviewuri 🙂 la ce mi se potriveste mie, ca ar fi culmea eu cu ten uscat sa incerc o lotiune pentru ten gras si sa zic ca nu e buna 🙂 mersi mult de feedback 🙂

  • Legat de prezenta alcoolului in lotiunile tonice pentru ten gras, ai dreptate, Sigina. In cazul tenului gras/seboreic, alcoolul poate sa usuce excesiv pielea, determinand astfel o supraproductie de sebum care sa compenseze deshidratarea produsa. Rezultatul va fi un ten cu aspect si mai lucios.

  • @RoxanaCrisan mersi de confirmare, exact asa ma gandeam si eu, da am zis sa nu ma bag in detalii asa tehnice. Lotiunea asta e foarte buna, e pentru toate tipurile de ten. Si are un pret mai mult ca rezonabil, suntem norocosi ca avem si Cosmetic Plantul “de-al casei”, in Cluj.