Lifestyle Nutritie&Sanatate

Detoxifierea prin clisma cu cafea

Există o zonă în care nicio dietă de detoxifiere nu ajunge să cureţe 100%, şi anume intestinul gros.  Clisma este o procedură prin care, prin intermediul unui irigator anal, se introduce o cantitate de lichid (1 sau 2 l) în intestinul gros, pentru spălarea acestuia. Unii îl folosesc la constipaţie, alţii pur şi simplu pentru detoxifiere.

Clisma cu cafea este deosebită prin faptul că substanţele din cafea curăţă mai bine ca orice organismul şi acţionează diferit introdusă aşa, chiar dacă pare surprinzător, decât băută obişnuit. Ea este folosită şi în cazul bolilor degenerative, cum ar fi cancerul, cu o frecvenţă de la caz la caz, sub indicaţiile medicului.

Eu o recomand acum ca metodă de detoxifiere şi curăţare a intestinului gros, în cutele căruia se ştie, pot rămâne “reziduuri” fecale luni de zile. Ea se realizează astfel:

1. Căutaţi irigator anal (în Cluj-Napoca este destul de dificil de găsit, dar insistaţi, că merită).

2. Faceţi 1-2 litri de ceai de muşeţel şi 1-2 litri de cafea concentrată, o lăsaţi să fiarbă cam 10 minute. Le lăsaţi să se răcească pentru a avea temperatura corpului, nu e bine ca lichidul introdus să fie prea rece, sau prea fierbinte.

3. Se foloseşte lubrefiant pentru zona anală, orice natural – uleiul de măsline, de exemplu, e în regulă 🙂

4. Prima dată se toarnă cei 1-2 litri de ceai de musetel, pentru curăţarea şi calmarea  intestinului. Se stă 15 minute pe o parte, apoi 15 minute pe alta, pe burtă. Apoi te ridici încet şi mergi la baie. Toate mişcările trebuie realizate lent!

5. A doua oară se toarnă cafeaua strecurată şi se stă tot atât timp. Poţi sta şi 20 de minute. Atenţie, miscările de întoarcere şi de ridicare se efectuează lent!

Rezultatul? Te simţi curat în interior, mai puţin obosit(ă), se curăţă tenul, doar câteva din efectele pe care le-am observat eu.

Poţi face asta cu frecvenţa cu care simţi nevoia, dacă nu ai o afecţiune anume pentru care să o foloseşti. În cazul problemelor de sănătate, boli grave, consultă un medic cu orientare spre medicina naturală. Dacă nu cunoşti unul, îţi recomand eu. 🙂

Pentru mai multe info legate de clisma cu cafea, citește aici.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (60)

 • buna fredyna
  multumim pentru raspunsurile prompte si la obiect, sper sa ajute pe cei interesati de sanatatea lor.
  am sa tin cont de precizarile tale iar pt mai multe info poti sa-mi dai id de mess
  sanatate maxima tuturor !

 • Fredyna, pentru dus rectal folosesti apa direct de la robinet?? Asa am inteles din descrierea ta. Daca este asa, permite-mi, te rog, sa te atentionez asupra faptului ca apa de la robinet este ferm contraindicata pentru clisme, ca si pentru consumul intern de altfel… Nu este numai clorul cel care face ca aceasta apa sa fie nociva, ci si acele multe alte chimicale care se gasesc in ea.

  Cea mai indicata este apa naturala, de izvor (deci nici cea imbuteliata – ca sa nu spun ca de multe ori apa imbuteliata este de fapt apa de la robinet – vorbesc din informatii sigure!). Bineinteles ca nu toata lumea are posibilitatea de a folosi apa de izvor, mai ales in zonele urbane… caz in care tot apa imbuteliata sau apa distilata raman ca solutie. Insa NICIODATA apa de la robinet. Niciodata!

 • Buna Andromeda.Exista deosebire clara intre dusul rectal(realizat pe portiunea anus-rect) si care se realizeaza stand NUMAI in pozitie verticala,la fel cum stai pe scaunul de la Wc si clisma .care presupune patrunderea apei si in restul colonului.Dusul rectal realizat cu apa calda de la instalatia sanitara dureaza la mine exact 4 secunde(patru secunde)suficiente pentru golirea primelor 25 cm de la intrarea in anus.Apa foloseste asadar doar ca dizolvant si ca fluid de transpot pentru ceea ce se gaseste aici.Sau ca sa intelegi altfel(desi nu e situatia mea)la un tuseu rectal efectuat de un dr.pentru diverse teste, cele doua degete din manusa doctorului n-ar trebuie sa sesizeze si resturi fecale.Desi eu nu fac dusul pentru asa ceva,ti-am dat un exemplu pentru care uneori se cere de facut asa ceva.Deci apa nici n-are timp sa ia contact cu peretii intestinali pentru vreo perioada mai mare, in care ,daca e cazul ,clorul din apa sa afecteze intr-un fel peretii intestinului.Insa totdeauna incep cu dus si cand totul e ok trec si fac clisma cu apa imbuteliata incalzita si eventual transformata in ceai.O zi buna.

 • Am niste cafea mai veche ( cu termenul de valabilitate expirat o pot folosi la clisme?

 • alina2, avand in vedere ca se absoarbe in organism… nu stiu ce sa zic. folosete mai bine zatul pt masaj anticelulita in baie 🙂 e si exfoliant

 • Se poate folosi si cafea expirata ,nu e nici o problema.Cafeaua insa trebuie sa o filtrezi in prealabil(ma refer la solutia de cafea) si clisma cu cafea o faci doar introducand cafeaua intr-un intestin foarte bine curatit in prealabil.Nu incepe clisma cu o solutie de cafea pentru ca o strici degeaba.Daca mai ai si alte nelamuriri poti sa ma intrebi sau eventual lasa-mi o adresa de e-mail.Fredyna

 • Clisma e recomaadta si bartailor? Vreau sa imi conving sotul sa faca si el o clisma dar el nu vrea.

 • sunt foarte interesata de clisma cu cafea,sufar de constipatie as putea spune cronica de cand ma stiu,si acum sunt insarcinata in 7 luni iar aceasta stare s-a accentuat si a devenit greu de suportat.pot sa fac aceasta curatare acum in timpul sarcinii?

 • cera, intreaba medicul.