Blond Hair Review

Produse păr blond: noutăți și recumpărări

De curând, i-am făcut un update arsenalului meu de îngrijire a părului. Majoritatea lucrurilor bune se terminaseră, așa că am tras o fugă la Vivo, la un magazin de produse profesionale să mai peticesc din penurie. Și acolo, penuria de pe rafturile din baie, s-a mutat pe contul bancar… După cum urmează:

Mască intens hidratantă – Moroccanoil, mască Angel Care (a no name to me), spray fixativ Joico K-Pak cu fixare flexibilă și câteva mostre Olioseta, împreună cu ele.

Masca Intens Hidratantă de la Moroccanoil a beneficiat de încrederea pe care am acordat-o brandului din cauza uleiului Moroccanoil, care este cel mai bun ulei de păr din toată istoria uleiurilor de păr, din punctul meu de vedere, îl ador, și nu îl poate egala niciun alt ulei de păr. Am stat mult, destul de mult în cumpănă, în magazin, gândindu-mă dacă să îmi iau din nou uleiul mare Moroccanoil Light, că mi se terminase, sau să încerc și eu altceva, tot de la ei. Și am hotărât să amân puțin uleiul și să încerc masca intens hidratantă Moroccanoil. Muream de nerăbdare să o încerc, aveam așteptări majore de la ea – doar e Moroccanoil. …Și sunt complet dezamăgită de această mască. Am înțeles că e doar o mască intens hidratantă, că nu e restructurantă, n-are toate avioanele ”reparare pe interior”, cum sunt noile producții, nici nu mă așteptam la altceva. Dar nu mi-am simțit părul atât de hidratat pe cât mă așteptam nici prima, nici a doua oară, nici a 5-a oară când am folosit-o, deși am lăsat și mai mult, și mai puțin (am lăsat-o și 20 de minute în păr). Îmi dă senzația că nu penetrează un fir gros ca al meu, poate o fi mai potrivită pentru părul cu fir subțire, nu știu. În orice caz, nu-și merită banii și regret tare mult că nu am luat uleiul (hey, se poate înapoia și pune la refurbished? 😀 ). Ce e clar pentru mine – nu mai cumpăr nimic de la ei în afară de ulei (Light, de preferință, dar și cel normal), că e posibil ca doar uleiul să fie primul și ultimul lor produs de referință pe piață. Nu pot să zic că nu recomand această mască, doar pentru că mie nu mi-a priit. Dar cu siguranță că, dacă aveți fir gros și uscat, n-o să vă placă, nu dați banii pe ea.

Angel Care – mască intensiv reparatoare cu argan este o mască… nu îmi spune nimic, dar mi-a sunat mie bine în magazin, și am zis s-o am backup, pentru extensii etc., atunci când nu am chef să folosesc Moroccanoil.  A fost ieftinuță, vreo 50 de lei (adică de 4x mai ieftină decât masca Moroccanoil) și designul arată cam la fel. E simpluț, și ceea ce nu mi-a plăcut, când am deschis-o cu o curiozitate circumspectă, a fost mirosul de… cremă cu parafină de pe vremea când eram copil. Miroase nițel ciudat, dar la utilizare – pe părul meu – mi se pare că se descurcă de banii aceia. Aș putea chiar spune că e cam la fel cu masca Moroccanoil ca senzație, ceea ce e dezamăgitor pentru aceasta din urmă. E o măscuță chiar ok, low budget.

Spray fixativ K-Pak Joico, cu fixare flexibilă este la categoria recumpărate. L-am prins cu discount și știu că îmi plăcuse mult, așa că l-am recumpărat. Și așa fixativul Wella mi-era pe terminate. Apropo, Wella are un raport grozav preț/calitate/cantitate. Miroase bine și.. nah, e Joico, no 1 în îngrijirea profesională a părului. Fără reproș, chiar și la fixativ. Fixarea e lejeră, flexibilă, nu trebuie să pulverizezi o tonă de produs, pentru că imediat obții ce trebuie cu puțin. Mă aștept să mă cam țină. Sau să îl plac așa mult, încât să mă folosesc cu fiecare ocazie de el 😀

Cu mostrele Olioseta nu m-am lămurit, nu mi-au fost suficiente cât să îmi fac o părere – am păr des și gros, nu îmi ajung două plicuri de șampon, ce să mai zic de balsam. Dar, fiindcă am o vagă idee că se cam iau după Moroccanoil, nu prea mă trage curiozitatea înspre ele.

Din altă tranșă, la recumpărate – clar, șamponul Ultra Calmant Vichy – Dercos, despre care am scris de curând aici. În acest moment scalpul meu este fericit și am mai avut probleme nici la ultima decolorare datorită lui, deci deocamdată l-am recumpărat și îl recumpăr cât timp îmi priește. Trăiască dermatocosmeticele și farmaciile.

Olaplex Travel Kit – minunabilele acestea sunt recumpărate pentru a doua oară. Kitul acesta mi-a salvat părul și scalpul, asta ca să mai adaug un beneficiar la titlul de ”scalp fericit” de mai sus. Pentru că pasul 1, Bond Multiplier, care mă interesează pe mine cel mai mult, nu îl găsești decât în set, am luat tot setul, dar tot varianta de 100 ml. Eram foarte hotărâtă să dau 10 milioane pe cel de 500 ml, în loc de 500 lei pe 100 ml, dar apoi m-am gândit că expiră naibii până-l termin, pentru că acestea sunt produse de salon, unde se presupune că se consumă repede, nu stau cu anii. Și pe mine travel kit-ul Olaplex m-a ținut din vara trecută până luna aceasta, folosind cantități mai mari, din plin, cum am avut chef. Despre experiența mea cu Olaplex și utilizare citiți aici – eu pot să adaug că acest Bond Multiplier senzațional mi-a făcut părul fantastic, are strălucire naturală deși e decolorat. Niciodată, în 17 ani de blond, n-am văzut o strălucire naturală a părului blond, pentru că se știa, decolorarea distruge. Acum chiar că e outdated să mai ai părul ars.

M-a tentat puțin să încerc și alte branduri cu acțiune similară, cum e Fibreplex No 1 Bond Booster de la Schwarzkopf, care costă vreo 400 lei 500 ml. Spre deosebire de Olaplex Bond Multiplier, Fibreplex doar protejează firul de acțiunea decolorării/vopsirii. Olaplex nu doar protejează, ci și reface legăturile și regenerează firul. Olapex e primul pe piață, deține patentul, restul încearcă să facă ce face Olaplex sau similar. Mi-aș fi luat și, și. Fibreplex l-aș utiliza pe firul sănătos de la rădăcină, unde n-are nevoie mare să refacă nimic (că nici nu poate), dar poate să protejeze. Olaplex l-aș fi folosit pentru decaăpaj pe lungime, acolo unde mi-e sensibilizat firul, să protejeze și să și refacă firul. Dar am renunțat la idee, ce e sigur, e sigur – long term relationship wins: segmentul de păr pe care a fost Olaplex (deja cam o palmă) pleznește de sănătate și strălucire, sunt mega extaziată de efectele Olaplex Bond Multiplier, nu risc să-l schimb. Cu acțiune similară Olaplex se laudă a fi și Smartbond de la Loreal, dar eu nu îl cunosc, nu știu. Am mai vorbit de protecție fir și scalp aici. Din nou, chestia foarte tare e că, utilizând Olaplex în compoziția de decolorat, nu trebuie să mai pui protecție și pe scalp, pentru că este de ajuns. Nu simți deloc acțiunea decolorantului, nu pișcă, e fantastic! OLAPLEX RULZ.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)