Review

(review) Fdt City Radiance & Iluminator Sculpt Light – Bourjois Paris

Este dimineață. Dar dimineață devreme, prea devreme pentru mine. Cu ochii semiînchiși, bâjbâi prin bucătărie să-mi pun de chai latte-ul meu, apoi merg la baie. După rutina de dimineață, mă machiez, altfel nu mai am timp de asta. Aseară am lucrat până târziu, și peste program. Iar azi am ziua aceea plină, și dimineață și după masă, așa că am nevoie de niște produse care să nu-mi dea bătăi de cap și să arate impecabil 12 h, și, dacă se poate, să arate ca și cum aș fi foarte hodinită 🙂

Îmi iau latte-ul și îl sorb în timp ce mă delectez cu ultimele achiziții roz, ce șed pe masă lângă lalelele mele, la fel de roz. Am 15 minute pentru asta, după care să se dezlănțuiască ziua 🙂 În weekend dădusem o fugă până la Douglas, pentru că testasem o mostră dintr-un fond de ten trimis de soră-mea de la Bourjois, și îmi rămăsese pe creier. Era un fdt cremos, cu efect de iluminare, care m-a impresionat plăcut cu atât mai mult cu cât venea de la Bourjois, un brand mass market pe care nu l-am cumpărat de ani de zile, că nu mi-a picat cu tronc cu nimic Mi-aș fi vărsat bugetul investind într-un Shiseido, dar cantitatea a învins: am ieșit din Douglas nu doar cu fondul de ten City Radiance, ci și cu iluminatorul Bourjois Sculpt Light… și on budget.

City Radiance Skin Protecting Brightening Effect – Bourjois Paris, în nuanța Rose Ivory, m-am temut să nu dea spre rozaceu, dar nu dă. Este perfectă nuanța pentru cel mai alb ten, iar eu folosesc mereu nuanța cea mai deschisă. Se pare că are SPF 30 și un factor protector împotriva poluării, ce reduce acumularea particulelor de carbon pe ten, cu un rezultat proaspăt și luminos. Formula promite o hidratare pe 24 h și acoperire ușoară spre medie.

Ce zic eu: formula are particule care dau luminozitate, acum, cum protejează de poluare nu îmi dau seama, pentru că orice fdt protejează tenul din start. Un ten care poartă fond de ten e întotdeauna mai curat și mai protejat. Ideea de marketing din spate e foarte bună, că ne îneacă noxele. Acoperirea e bunicică, îmi place cum se comportă peste zi, dar este o diferență între acest fond de ten și unul de.. 3 ori mai scump. Nu mare, că să comportă ok. La capitolul hidratare e ok, nu usucă tenul, și e suficient. E destinat tenului normal-cu tendință de uscare-uscat. A fost vreo 70 de lei, este okeiș. Eu îl fixez cu pudră, spre deosebire de fondul de ten Sisley (care e pudrat și, oricum, altă categorie).

Sculpt Light Strobing Highlighter, Bourjoir Paris – este un iluminator fluid, care mi-a atras atenția pentru că era… drăguț și roz, în apropierea fondului de ten City Radiance. Sculpt Light recrează zonele de luminozitate naturală ale tenului. Formula sa lejeră de gel este îmbogățită cu perle ultrafine de reflectare a luminii, pentru un finiș frumos, iridiscent.

Ce zic eu: n-am folosit demult, de foarte mult timp iluminator fluid, poate de pe vremea elf. Până acum am tot avut produse compacte, bronzers și iluminatoare colorate care mi-au ținut loc și de fard de obraz, și de iluminator. Acesta, fiind transparent, poate merge sub orice tip de blush, de preferință unul mat, să nu arăți ca un glob de discotecă. Este discret, îmi place cum arată sub blush, are persistență bună. Îl recomand, e vreo 50 de lei.

Cu câteva zile înainte, de 8 Martie, primisem de la Douglas noile produse – un rimel (duceam lipsă), un rujuleț, un gel de duș și o pudră iluminatoare rozosină. Rimelul este relativ bunicel, dar mi se pare mai bun cel de la Aden Cosmetics, de care vă voi vorbi curând. Gelul de duș miroase grozav, dar cel mai mult mi-au plăcut rujul și pudra iluminatoare pigmentată.

Rujul Douglas cu inimioare – trebuie să zic că au avut o idee minunată să facă filet capacului, să nu mai sară ca la alte rujuri și să te trezești cu el desfăcut prin geantă. Chiar e foarte mișto ideea asta, originală sau ba. Apoi, îmi place că e foarte discret, e ca un balsam hidratant, iar culoarea și motivele inimoase îmi plac enorm. Sunt foarte girlish, cred că sunt destinate adolescentelor dar…. oh, come on, age is just a number 😀 Toate adorăm lucrurile roz!

Illuminatig Powder Healthy Glow Effect – e un mozaic de nuanțe de roz și piersică, ce se amestecă frumos cu pensula, oferind pe obraz un trandafiriu luminos și sănătos. Îmi place, și rezistă frumos pe parcursul zilei. Dintre ”Cei 6 fantastici” rujul și pudra sunt preferatele. Vezi și Fizz Palette.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)