Lifestyle

(Review) Cosmetic Black Mask

Produsul Black Mask se bucura de multa reclama pe retelele sociale, in special acolo unde este publicul tinta mai activ (adolescenti, tineri), adica pe Instagram si Facebook. Black mask este o masca peel off, adica de aceea care se ia jos ca o a doua piele, si care promite sa te descotoroseasca de puncte negre ca nicio alta masca.

Eu am masca asta cred ca de vreo 2 ani, am folosit-o doar o data. Doar o data pentru ca eu nu am avut nici in adolescenta probleme cu tenul si nici nu e un mixt uleios suparator. Dar si pentru ca se lipeste de piele atat de tare, incat iti pusca lacrimile cand vrei sa o dai jos. Ei bine, gandeste-te ca tu ai mici “perisori” pe fata. Parerea mea e ca ce vezi ca vine jos pe masca sunt radacinile firicelelor de par, nu punctele negre. Mai gandeste-te logic: daca chiar si cu “abureala” pe care o primesti la cosmetica, pentru deschiderea porilor, tot e necesara o presiune serioasa in jurul punctului negru, cum e posibil ca o pelicula lipicioasa  care nu ofera nicio presiune sa scoata, cu adevarat, punctele negre? Asta e ca Ponds, a big fat lie. Eu asa cred, e doar parerea mea. Cred ca Black Mask se bazeaza pe faptul ca publicul tinta nu este unul matur, care sa gandeasca logic lucrurile, pe durerea pe care o pricinuieste pelicula cand o desprinzi de pe fata si extrage radacinile perisorilor pe care toti si toate ii avem, dar care sunt super mici si deschisi la culoare si nu sunt prea vizibili (exceptie mustata 😀 ). Normal ca asociind durerea aia cu cea de la cosmetica, atunci cand chiar iti extrage punctele negre, poti usor crede ca… chiar ai parte de o curatare a tenului pe bune.

Mie personal imi plac mastile peel-off: mai curata din sebum si alte impuritati superificiale, dar aceasta masca e foarte agresiva si n-as mai folosi-o, ca e extrem de dureroasa. Prima oara, cand am primit-o, in nestiinta de cauza, mi-am aplicat-o pe toata fata. Nu va povestesc cum am inceput “sa plang” cand am desprins-o si ce epilare faciala interesanta mi-a facut, fara nicio necesitate. Zilele trecute am zis hai, sa o incerc din nou, inainte de a o arunca (o fi deja expirata, dar oricum nu se absoarbe prin piele, asa ca nu am considerat-o un pericol), dar am pus-o doar pe zona T, acolo unde nu e atat de sensibila pielea. Desigur, cand am dat-o jos, mie tot radacinute de fire de par mi s-au aratat, chit ca mi se fac si mie niscaiva puncte negre. All in all, prefer oricand cosmetica, la care merg cu regularitate (de extractii eu personal n-am nevoie decat 1-2x/an).

Sfatul meu: dati-i pace. E dureroasa, degeaba. Nimic nu inlocuieste extractia efectiva, manuala sau cu extractorul acela mititel.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)