Atunci când mă decolorez la rădăcină acasă, utilizez Syoss Lighteners. Așa m-am obișnuit, dacă nu merg la salon, vine cineva la mine acasă și îmi pune decolorantul la rădăcină, cu sau fără praf, cum ați putut citi deja. După aceasta urmează întreg procesul de neutralizare, care, oricum, e cel mai eficient la salon.
Syoss Lighteners, up to 9 levels
Atunci când a apărut Syoss Lightening Blond + 100% Grey Coverage am fost nerăbdătoare să văd dacă treaba mea se poate scurta cu acest produs. Syoss Lightening Blond + 100% Grey Coverage se vrea a fi un decolorant și colorant în același timp, adică într-o primă fază deschide, apoi pigmentează. În principiu, procesul trebuie să se întâmple în două etape diferite – decolorarea și apoi nuanțarea, cu două produse diferite. Decolorantul scoate orice pigment ai adăuga în același timp. Așa că nu știu cum au reușit cei de la Syoss să împace capra cu varza, însă eu am folosit produsul deja de 2 ori.
Ce spun eu: ideea este genială, însă există atâtea baze de păr încât este imposibil să promiți că rezultatul va fi similar la toată lumea. Eu am o bază oarecum deschisă, sunt șatenă, iar când am fost micuță eram șaten spre blond, deci ar trebui să iasă cum trebuie. Totuși, iese un blond gălbui cu o oarecare tentă cenușie, nicidecum gri. Aș putea spune că iese cam ca și Syoss Lighteners, atunci când nu utilizez pulberea decolorantă, ci doar crema și oxidantul și acea soluție neutralizatoare după. Adică nu iese chiar galben-pui, ci un galben-pui-cenușiu.
Cred că este foarte dificil să faci un produs 2 în 1, având în vedere că și atunci când mă decolorez la salon, mă spală, și apoi îmi pune nuanțator gri puternic, cu care mai stau 40 de minute, abia iese ce ne dorim pe un galben-pui. Ideea este foarte bună, însă ar mai trebui perfecționată. În materie de ”usturime” a scalpului, și acest decolorant cu acoperire gri lucrează ușor agresiv, dar nu atât de tare ca un decolorant cu praf și 9% sau 12%. Oricum, folosesc în continuare protecție pentru scalp (ulei de migdale, de obicei). Privind uleiul pentru protecția scalpului, acesta nu afectează procesul de decolorare, din experiența mea, ultima oară am folosit acest produs cu acoperire gri fără protecție scalp, și rezultatul a fost același ca și atunci când am folosit protecție. Ce să zic, puteți să îl încercați, de curiozitate, și eventual lăsați-mi părerea voastră în comentariu. De asemenea, aș vrea să știu ce produse mai utilizați pentru decolorarea rădăcinii, care să fie minim agresive cu scalpul?
Syoss Lightening Blond + 100% grey coverage
Foto: Francisc Sandor