Featured Nutritie&Sanatate

Healthy Aging și sigina.com

Îmi face plăcere să vă anunț că mi-am făcut un mic site de prezentare pentru activitatea de nutriționist-dietetician. Site-ul este www.sigina.com, și probabil l-ați găsit deja în slider-ul blogului.

nutritionist dietetician

Am făcut asta pentru a delimita puțin lucrurile, deși cele două pasiuni ale mele, profesia de dietetician și blogging-ul de beauty se împletesc armonios, ca o dovadă că, atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nu există obstacole. Pentru că nutriția clinică, dietoterapia (obișnuită și specială) sunt baza de la care pornim în stilul de viață anti-age, despre care am pomenit, în treacăt, aici. Scopul e de a aduce organismul la cea mai bună stare posibilă, apoi să-l menținem în parametri optimi pentru ca frumusețea să dureze cât mai mult și să avem parte de o bătrânețe frumoasă. Pentru că frumusețea nu are vârstă – fiecare vârstă își are frumusețea ei, atât timp cât există o relativă sănătate și grijă în interior și exterior.

slabire inainte dupa

Nutriția și dietetica sunt parte din ramura medicală, aproape o a doua medicină, pentru că e extrem de vastă. De la tratarea bolilor cauzate de stilul de viață defectuos (cardiovasculare, diabet zaharat 2, hepatice, pulmonare, cancere, digestive, imunitare și multe altele) la partea estetică (scădere/creștere în greutate — între estetic și patologic, arderi mai bune, o piele fermă, un păr sănătos, nivel de energie etc) este un drum — și un efort — susținut, care implică seriozitate și dedicare atât din partea nutriționistului, cât și din partea persoanei implicate, cu rezultate care merită fiecare secundă de strădanie. Actualmente citesc foarte mult și sunt într-o formare continuă pe nutriție ortomoleculară — ce funcționează pe dietetică specială (în diverse afecțiuni) dar și pe nutriție anti-age, sub consilierea domnului dr. Horațiu Albu, pentru a-mi consolida bazele de nutriție clinică deja formate. Îmi doresc să o cunosc pe dr Cerasela Ioniță, medic anti-age în Paris, cu care deocamdată ne cunoaștem doar din ”skype-uială” și de care sunt entuziasmată.

Sunt de găsit aici, și, în curând și la Dej și, până când programările de la Cluj nu-mi vor mai permite să mă deplasez, voi fi la clinicile care au nevoie de mine. Între nutriționiștii recomandați de mine și în care am foarte mare încredere sunt, la Cluj-Napoca, dr Adrian Copcea, medic diabetolog-nutriționist, un om și un profesionist excelent, de la care am avut onoarea să învăț tehnica și abordarea pacientului, pe care am preluat-o și adaptat-o stilului meu – asta dacă nu vreți la mine (dintre medicii-nutriționiști, el e singura referință care merită, din punctul meu de vedere, luată în calcul la Cluj, altfel îi recomand pe colegii mei de specializare, nutriție și dietetică UMF).

Pentru că știu că sunteți din toată țara, și vă este greu să ajungeți la Cluj, vi-l recomand pe dr Albu Horațiu pentru dietetică specială, și, nu în ultimul rând, pe dr. Șerban Damian, medic nutriționist, deținător al Centrului Super-Fit. Cele care locuiți în zona de sud și sud-est a țării (hi there, Constanța, Brăila, Galați, București 😀 v-am văzut în chestionar, care, by the way, rămâne deschis), apelați cu încredere la dânșii.

Update: Cristian Mărgărit e un tip bine documentat, merită citit.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • Felicitari si mult succes!

  • good luck!!! 🙂

  • Multumesc!