Blond Hair Review

Decolorare cu 6%

oxidanttapaj anii 60 banana (5)Așa cum v-am promis pe Facebook, vă povestesc despre experiența decolorării cu oxidant de 6%. V-am povestit și în alte posturi că părul meu îmi permite să îl stresez cu praf decolorant și cu oxidant de 12%, însă m-am gândit să o las mai moale, plus că îmi iesea mega alb la rădăcină și în rest era blond normal. Dura câteva zile până să se uniformizeze culoarea. Așa că am coborât la 9% o vreme, și am constatat că e ok și așa. La sfatul lui Laurențiu, de la Boulevard, am coborât la 6%. Zicea că o să mă deschidă la fel, doar că o sa stau mai mult puțin cu el, dar cel puțin nu stresez așa tare firul de păr. Și a avut dreptate. Eu mă făceam cu 12% și 9% din comoditate, pentru că stai, practic, doar vreo 15-20 de minute cu el în cap. La 6% stai vreo 30 de minute (depinde de nuanța naturală), deci mare diferență nu e și e mai bine pentru păr. După cum ați văzut la ultima coafură, blondul de la rădăcină, decolorat cu praf + 6% oxidant, arată foarte bine.

oxidant de 6Mi se pare că deschide destul de repejor, așa că voi continua să îl folosesc. Am și curiozitatea de a amesteca un 3% cu 6% să îi reduc din putere mai mult și să văd ce obțin. Oricum, cu cât e mai puțin crescută rădăcina, cu atât trebuie să fie oxidantul mai slab, să nu distrugă părul. Deci dacă nu aveți firul prea gros, dar insistați să vă faceți cu praf decolorant, încercați un 3% amestecat cu 6%. Sau varianta cu nuanta corectoare Kallos + 12%. Și  o sugestie pe care am primit-o de la o cititoare, în comentarii, ar fi ca în orice vopsea blondă folosiți, să adăugați și un pic de praf decolorant, ca să iasă mai deschis. Eu n-am încercat metoda, fiindcă n-am nevoie, dar sună logic. Of course, trebuie să țineți cont și de cât e de închisă nuanța naturală, că la un brunet îmi imaginez că ar ieși galben-pui cu 6%.

Concluzie: îmi place cum iese cu 6% blondul pe șatenul meu natural! 😀

Vezi cum obții blondul fără decolorant 1, cum obții blondul fără decolorant 2 – asta dacă te chinuie talentele acasă, ai experiența mea.

Am scris și despre îngrijirea părului blond decolorat, aici și aici și aici. Și or mai fi și altele, mai ales balsam de păr, mască și plănuiesc un nou post cu produsele cu care îmi îngrijesc acum părul. Dacă vă mai intere ceva, google it cu combinația ”sigina”, mergeți pe keyword-urile de la posturi, pe categorie saaaaau uitați-vă în arhivă 🙂

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (29)

  • daca combini decolorant de 3 cu decolorant de 6 o sa iti iasa decolorant de 9:)decolorantul trebuie amestecat cu apa daca vrei mai putin de 6:)nu imi amintesc exact cantitalile dar o sa ma interesez:)

  • veronique, n-are logica… ar trebui sa iasa diluat. simteam ca iesea diluat si cu 9 si 12..noh, astept sa-mi zici

  • M-am interesat:)daca combini decolorant de 3% cu decolorant de 6% iti va rezulta de 9%.ca sa-l dizolvi trebuie sa folosesti apa.ex: 30ml oxidant de 12%+10ml apa=9%..

  • Daca amestecam volume egale din solutia 3% si cea 6%, obtinem o solutie de 4,5%. N-are cum sa iasa 9%, e logic.

  • Eu ti-am spus cum am invatat si cum stiu eu:)

  • vero, te cred, dar e ciudat… orice diluezi cu ceva mai slab se.. dilueaza!

  • Sigina, stilistul meu mi-a spus ceva foarte interesant 🙂
    Oxidantele ( +decolorant) sunt ca trenurile – toate te duc la aceeasi destinatie, doar cu viteze diferite. Si in cazul de fata nu este bine sa grabesti procesul de decolorare cu un oxidant de 12% cand si cel de 6% te deschide la fel doar ca in mai mult timp de actionare.

  • Cristina Blonda, am observat. Eu aveam oroare de vesnicul asteptat 100 de ani de aia m-am decolorat atata timp cu 12%. dar sunt multumita de 6%

  • De unde l-ai cumparat??? Eu stau in Cluj si demult caut Bes si nu am gasit! 😀

  • Ally, langa Sora este un magazin micut de tot cu cosmeticale. De acolo:)

  • Buna,de mult imi doresc blondul acesta…am inteles cam cum ai realizat aceasta culoare dar ceea ce nu am inteles e faptul ca nu am vazut sa fi scris o firma pt o anumita vopsea de par..(deci ai folosit doar parful decolorant si oxidantul care acesta e de6%??)

  • Buna Sigina,ma vopsesc de doi ani in fiecare luna aproximativ doar la rădăcini,doar cu vopsea si oxidant de 9 %(fara pudra decoloranta), culoare parului fiind un blond caramel după vopsea.As vrea si mi ar place ff mult sa il deschid la culoare si m-a gândesc acum cum ar fi mai bn sa fac…
    1. Sa amestec un pic de praf decolorant in vopseaua care m-a vopsesc de obicei si sa aplic pe tot parul…. Si cit praf crezi ca ar fi ok si cite min sa stau cu vopseaua pe par:)??
    2. Sa decolorez tot parul cu praf decolorant si oxidant de 9% si sa stau doar citeva min,5-7 min si apoi sa il nuantez?
    3.Sau daca ai tu o idee mai bn te rog sa mi-o zici…:D
    Îți multumesc anticipat!

  • Natalia, nu stiu cum iti e parul, in ce stare. Mai bine incearca punand putin praf in vopsea, si stai vreo25-30 min

  • Parul e foarte sănătos,căci asa cum am zis mai sus,doar la rădăcini m-a vopsesc cu vopsea si stau un sfert de ora,si imi iese un blond caramel,e faina si culoarea,parul e strălucitor si frumos,doar eu ziceam ca mi ar place mai deschis.Crezi ca o data cu deschiderea parului se va si distruge???? Hmm asa ziceam sa încerc cu praf in vopsea si sa m-a vopsesc pe toată lungimea…:)

  • Natalia, pune putin, vezi cum se comporta. Incearca intai pe o suvita de la ceafa, de la baza, ca ala e cel mai putin stresat par

  • Iri mulțu pt răspuns !:)

  • Siginia, sunt o blonda in devenire, de la brunet, par natural saten deschis, baza 7 – target plond platinat. Pentru acest proces am folosit numai produse profesionale acasa 🙂 asta pentru ca desi nu-mi permit un salon sunt prea saraca sa pun porcarii in cap, fiind si amatoare. Am ajuns la un blond deschis dar pe lungime are tente de roscat. Stiu ca violetul si albastrul taie nuantele de rosu si galben. Ultima data m-am vopsit cu koleston 12/81 care are nuante albastrui, la recomandarea stilistei, desi eu ma orientasem si la 12/61 care contine violet.Folosesc si un sampon violet de la Schwarzkopf professional. As vrea sa stiu parerea unei Blonde veritabile ca tine 🙂 , tu ce vopsea folosesti pentru a obtine acest blond alb?
    Altcineva mi-a recomandat nuanta 902 de la Kallos (am incercat sugestia ta cu 000 de la Kallos + oxi de 12% pe o suvita din spate si nu am vazut nici o diferenta fata de restul parului).

  • Andra, eu cu decolorant praf ma fac, la radacina, apoi dau neutralizator de culoare si gata. Acum vreau sa incerc 000 ala cu putin praf deco in el si 12%. sa vad ce iese. Pai nici eu nu vreau produse ieftine, actually in produsele de ingrijire a parului investesc cel mai mult, insa asta e metoda pe care o folosesc de ani de zile, de cand eram in liceu si pe vremea aia chiar nu prea aveai ce. Acum ma gandesc sa mai experimentez si alte treburi, sa vad:) Daca ai firul gros, iti permiti sa faci experimente, daca e finut, mergi pe ce cunosti, si ai rabdare. Poate ca o decolorare asa masiva merita facuta la salon, apoi o intretii acasa. In orice caz, fa-te treptat… daca te faci acasa

  • Sigina, merci pentru raspuns, dar nu prea inteleg….eu fiind vopsita brunet pana acum …sunt incepatoare…cand zici neutralizator de culoare inseamna sampon nuantator? este suficient sa te decolorezi fara sa vopsesti parul in prealabil?
    Firul meu este normal, nici gros nici subtire si pana la decolorarea cu 12% era puternic, prima data l-am decolorat cu 9% de 2 ori pentru ca nu iesise uniform, si era perfect sanatos, chiar fetele de la salon mi-au facut un test de la Nioxin si mi-au aratat firul de par la un microscop, era super sanatos, in schimb la a 2-a decolorare (am zis ca daca tot e asa rezistent sa-i dau cu 12%) s-a cam subrezit…nu imediat, dar a inceput sa se rupa… cred ca este normal..
    Acum incep sa-mi cunosc parul…cred ca pe parul meu virgin este suficient sa ii bag si 6% + pudra…zic asta pentru ca la 9% a durat 5 min si s-a facut alb.
    Am citit despre L’oreal platinium pasta decoloranta (este si varianta fara amoniac) care ar fii cea mai putin daunatoare parului..as vrea s-o incerc.
    Stiu ca sunt nesuferita, dar te rog sa-mi spui babeste…ma decolorez si apoi ce fac? un sampon nuantator este suficient pentru a pastra nuanta alba a parului? ma gandeam ca poate aplicarea unei vopsele ar si proteja firul de par.

  • Stilista mea spune ca ma poate face blond platinat doar din vopsea…tu crezi ca este posibil? Cum iti spuneam m-am vopsit si la salon o data si m-a facut cu koleston 12/81…partea care mi-a placut e ca stilista stie ce oxidant sa foloseasca pentru a nu lasa diferente mari de nuanta, ea a mai uniformizat culoarea….La radacina cresacuta (par virgin) a amestecat vopsea cu 12%, dar a iesit un caramel deschis parul (oare la urmatoarea vopsire se va deschide si mai mult acest caramel?), pe urmatorii 10cm (par decolorat initial) a iesit aproape platinat, aici a aplicat vopsea+ 3%, iar pe restul lungimilor pana la varfuri (par care a fost vopsit negru + decolorat si avea nuante de roscat) a aplicat tot cu 3%, a zis ca e degradat si de aceea foloseste asa putin, nuantele de roscat s-au mai dus. In concluzie: imi dau seama ca parul care a fost negru este greu de obtinut platinat asa ca astept sa creasca si tai cate putin pe fiecare luna. Este oare posibil sa-mi iasa blond platinat, alb ca al tau doar din vopsea. Deja m-am programat la urmatoarea vopsire la salon peste 3 saptamani. Te tin la curent si iti spun cum a iesit. Te pup!

  • Andra, stilista stie ce stie, nu prea cred ca iese doar din vopsea. dar e excelent daca ai rabdare si tai jos varfurile inchise

  • Buna Sigina, sunt incepatoare in “blonzit” m-am facut la salon cu o vopsea care mi-a deschis parul pana la 4 tonuri, eu avand un saten inchis natural. As vrea sa il mai deschid vreo 2-3 tonuri si ma intreb daca as combina o vopsea din comert cu un oxidant de 6% de la kallos as ajunge la rezultatul dorit? Si acum ar mai fi o intrebare, la vopseaua din comert este un tub cu vopsea si un flacon cu oxidant, adaug tot ce contine cutia de vopsea + oxidantul de 6% sau doar tubul de vopsea si oxidantul de 6%?

  • BUNA.NU AM AUZIT ASA CEVA NICIODATA ANDRA,SA TE FACI BLONDA DIN VOPSEA FIIND BRUNETA.AM FOST BLONDA 25ANI,SI LA RECOMANDAREA MEDICULUI DIN MOTIVE DE SANATATE L-AM FACUT DIRECT NEGRU.NU AM AVUT PARUL ARS,DETERIORAT,DAR NU AM PUS PRAF DE DECOLORAT IN EL.EU DE MESERIE SUNT HAIRSTYLIST SI STIU CU CE SE PAPA MESERIA ASTA.EU ACUM INCERC SA IL DESCHID USOR FARA SA IL DISTRUG.VREI MAI MULTE SFATURI SUNA-MA LA NR AFISTE 0763118790 SAU 0725246155.SUCCES TUTUROR SI DAKA VA MAI INTERESEAZA CEVA LEGAT DE COMBINATII CULORI ASTEPT TEL VOSTRU.PUP PE TOATE CURAJOASELE.

  • Eu mi-am decolorat parul cu o solutie ruseasca COLOR OFF,este foarte buna, dar nu decoloreaza parul natural, numai cel vopsit, dar nu arde absolut deloc parul, aici gasiti mai multe informatii: https://www.facebook.com/ColorOffDeLaEstelProfessional
    sau la nr de telefon : 0754921669

  • Buna! Imi place tare mult culoarea ta de par :X . As vrea sa imi decolorez si eu parul dar sa iese ca al tau…eu am parul natural un blond inchis. Ce ma sfatuiesti sa folosesc? ms frumos!!

  • vreau sa iti cer o parere, adevarul e ca nu am citit toate cometariile ca nu am avut rabdara asa ca m-am gandit ca e mai simplu sa comentez chiar eu. am fost roscata patru ani, am lasat parul sa creasca cam trei degete la radacina, pana atunci am vrut sa imi decolorez parul acasa, vreau sa ajung la o nuanta de blond auriu. Am incercat decolorantul praf de la kallos, un plic si oxidat de 9% ,60 ml, mi-am decolorat decat varfurile sa vad cat de tare il arde, l-a cam ars putin dar l-a decolorat, apoi am icercat dupa ceva timp un decolorant britanic nou aparut in romania care promite sa spele vopseaua, intradevar am iesit un blond galbui dar a2-a zi deja era o nuanta de blond roscat iar acum e un rosu spalacit. nu stiu ce vopsea sa pun pe el ca sa obtin o nuanta uniforma mai deschisa si sa nu imi scoata iar rosul. Ma gandeam sa imi iau o nuanta de blond deschis sa amestesc cu jumatate de plic de decolorant de kallos sii doua tuburi de oxisant de 6%, Crezi ca e o idee buna? repet, nu vreau un blond foarte deschis deoarece consider ca nu imi sta bine, sper decat sa imi scoata rosul si sa obtin o nuanta de blond mai inchisa. ce imi sugerezi? multumesc anticipat!

  • Buna. Mi-ai putea spune, te rog, ce cantitati de produs folosesti pt decolorarea radacinilor? (cate grame de pudra decoloranta si cati ml de oxidant?) Multumesc!

  • Maria, acum folosesc doar crema de la syoss ligtners cu oxidantul lor + oxidant de 12%. nu mai folosesc praf.

  • Buna! Sigina tu ce culoare naturala ai la radacina?si eu sunt blond deschis cenusiu de 2 ani , dupa o perioada de brunet de 5 ani, si 1an de incercari esuate de blond 😀 ……brunetul nu se va duce doar prin vopsea de tot, chiar daca se va duce in timp , va ramane un blond auriu inchis spre maro…e musai un decapaj.. La radacina depinde foarte mult si de culoarea naturala. Daca ai un saten deschis va iesi blond cu vopsea de la special blonds(profesioanala kallos, bess, koleston, l’oreal, keune etc) cu oxidant de 9%. La un saten mediu spre inchis nu va iesi deschis tare decat cu pudra plus oxidant de 6%,9% ori cu nuanta cea mai deschisa de la special blonds plus 2 oxidante de 12%, adica 1:2.Ultima oara eu m-am facut la radacina ( fiind santen madiu culoarea)cu koleston 12/81 cu oxi de 12%, iar pe lungime cu 6% (15 minute)pentru a improspata putin culoarea si mi a iesit neasteptat de bine. alejulyx incearca koleston 12/81 cu oxidant de 9% pe tot parul, sau mai bine mergi la un salon pentru a-ti corecta culoarea cu un decapaj( se poate si pudra profesioanala amestecata cu apa calduta fara oxidant, nu va strica absolut deloc parul, asa mi a facut mie prima oara cand dupa ce se mai dusese bruentul bagasem niste vopsele de deschidere si ajunsesem la un blond caramel spalacit, urat) apoi o poti intretne tu acasa.