logo
Beauty and Lifestyle Blog
Blond Hair Review

Cea mai bună mască pentru păr uscat (handmade)

Știți deja care sunt preferințele mele în materie de îngrijire a părului decolorat. Tehnicile mele pot fi aplicate de oricine are părul uscat sau degradat, părul decolorat are însă particularitatea că trebuie hidratat de două ori mai mult decât orice alt păr vopsit. Am descoperit o nouă mască absolut fabuloasă pentru părul uscat, inspirată de tratamentul pentru păr Azaria, cu mici modificări, ce a devenit pentru mine cea mai bună mască momentul de față. Compoziție: ulei măsline și ulei de ricin bio Mayam, părți egale, apoi, după ochi, tinctură de urzică și tinctură de brusture, în cantitate generoasă, dar să nu lichefiați tare compoziția. Se omogenizează prin agitare într-o sticluță (eu am una de 100 ml). De exemplu, ca să vă faceți o idee, în sticluța de 100 ml am pus cam 40 ml ulei măsline, 40 ml ulei de ricin, și restul de 20 ml tincturile. Aplicare: pe pielea capului și întins pe păr până la vârfuri. Se masează pielea capului câteva minute, ca substanțele active să intre și să hrănească rădăcina părului. Se strânge  în coc, în vârful capului, se doarme cu masca de seara pe dimineața (în weekend e cel mai bun moment pentru a face acest lucru). Pentru un efect potențat, înainte de a dormi, stați vreo oră cu o pungă în cap și o căciulă să creați un efect de cască, să se încălzează. Astfel, cuticulele firului se deschid și părul este hidratat mai ușor. Apoi îndepărtați punga și căciula și dormiți așa (eu îmbrac perna într-un prosop mare, să nu am griji).

Alternative: puteți folosi ce uleiuri aveți în casă (de măsline cred că are toată lumea), dar să nu lipsească tincturile. Eu mi-am comandat și alte ingrediente de la kzarinne (uleiuri ieftine bio găsiți și la Azaria), cum ar fi vitamina E, vitamina A, colagen vegetal, keratina concentrată, ulei de cocos, pe care intenționez să le folosesc în măști. Sunt foarte încântată de ele și cred că efectul va fi fenomenal – vă țin la curent!

Pont: puteți să puneți în masca de păr obișnuită, din comerț, ingrediente benefice pentru păr. De exemplu, în masca Midollo, câteva picături de keratină sau de vitamina E. Numai să îi dați timp măștii să acționeze măcar o jumătate de oră.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (8)

 • mersi pentru secrete. week end placut! puup

 • Tu mereu vii cu cate un secret, multumim…..

 • Buna,
  Cum a iesit masca ? Ne mai spui si noua cum a functionat ?
  Multumim !

 • Buna Sigina! Ti’am descoperit site’ul si am citit app toata rubrica dedicata parului blond, dat fiind faptul ca intentionez sa fiu o viitoare blondette:)
  M’a surprins un aspect pe care l’ai mentionat intr’unul din articole, si anume faptul ca detinatoarele unui par cu fir gros sunt mai norocoase in ceea ce priveste aceasta culoare. Personal, am parul putin poros, prin urmare si usor uscat, cu firul gros si imi este teama ca o nuanta de blond sa nu imi faca parul sa para “maturica”. E oribil acel aspect. Il ingrijesc cu o varietate de uleiuri si il usuc cu peria rotativa, fapt care imi ajuta parul sa aiba o tinuta. In schimb, invidiez fetele cu firul subtire de par ptr ca la ele nu se vad firele inspicate, iar daca au nu se simt aspre ca la parul cu fir gros. Din punctul tau de vedere, al unei eve ce ingrijeste parul blond si decolorat, crezi ca s’ar merita sa incerc aceasta nuanta pretentioasa? Iti ms anticipat pentru raspuns. O seara minunata

 • @mia, depinde foarte mult de firul de par. ai grija insa ce uleiuri folosesti pentru ca unele usuca parul si il fac poros. decolorarea subtiaza firul de par, de aceea, la un fir gros are de unde subtia. unuia subtire… nu-i face prea bine, il arde repede.

 • te rog spune’mi ce uleiuri stii ca ar putea usca parul?