Review

Prima mea experiență la bronzarea organică

Nu mă dau în vânt după căldura excesivă, de aceea soarele mă vede puțintel, atât cât să-mi fac necesarul. Totuși, în unele momente am nevoie de aspectul frumos al bronzului. E ok să fiu albă, dar așa albă, că par palidă, parcă aș fi bolnavă. Și mai ales vara. Să nu mă înțelegeți greșit, stau la bronzat, cu factor de protecție, cu tot tacâmul, dar numai dacă se nimerește. Solarele le-am lăsat în urmă, în perioada adolescenței. Usucă rău pielea, arăta cu 10 ani mai bătrână după câteva ședințe de bronzat. Singura chestie pe care aș mai face-o ar fi să încerc skinfreshu de la Monik, care e cu totul altceva. În rest, am cochetat cu autobronzante care arătau bine la prima aplicare, apoi nasol, se peticeau. Cu Garnier și Nivea am avut cele mai nasoale experiențe, îmi amintesc că m-au făcut ca morcovul. Îmi amintesc de unul ok de la FLP, trebuie să îl mai cumpăr o dată. Așa… a rămas o singură variantă neâncercată, bronzarea organică. Aceasta nu este nicidecum ”bio”, cum fals sună. Ci e un lichid organic, din principii organice, mi s-a zis că e natural și total nedăunător. Am gugalit și am mers pentru prima dată la un salon, cică deschis de 8 ani (și nerenovat cred ca tot de atâția, după cum arăta), însă ”cortul” în care m-a băgat să mă bronzeze era o cămăruță ok, curată, cu cortine.

La bronzarea organică te dezbraci și, fiindcă produsul se aplică cu pulverizator, trebuie să fii introdusă într-un fel de cort, ce se poate curăța ușor apoi, să nu împroaște tot în jur. Cu cel puțin 8 ore înainte, trebuie să faci o exfoliere minuțioasă a corpului, pentru a îndepărta orice celulă moartă. Astfel, se împiedică formarea petelor mai închise la culoare, pe eventuala conglomerare de celule moarte. Și stricarea uniformizării, normal. După exfoliere (rogi o prietenă să te ajute pe spate), te clătești, aplici o cremă hidratantă. Eu a făcut lucrul acesta seara, dimineața am făcut doar un duș, fără hidratare apoi, și am țuștit-o la salon. Procedura de bronzare a durat cam 25 minute. Am mai stat apoi vreo 15 ”să mă usuc”, nu carecumva să îmi mânjesc hainele. Cică substanța aceea reacționează cu pielea la nivel superficial și te închizi treptat, dar numai în funcție de pigmentul dat de melanina din pielea ta. Cool. Nu ai voie să faci duș/să te plouă/să verse cineva apă pe tine 8 ore după aplicare. Mărturisesc că eu am văzut că m-am ”închis” imediat, dar după vreo 4 ore când m-am uitat în oglindă m-am speriat – eram și mai neagră. A doua zi dimineață mă simțeam ca un negrotel decolorat, atât de tare mă închisesem. Am făcut duș, s-a dus substanța de pe piele (ea trebuie îndepărtată), și mi-am mai revenit din ciocolățime. Da, aia din poze sunt eu, după primul duș. După primul duș e chiar indicat să îți hidratezi pielea.

Mi-a plăcut: că e un bronz uniform, frumos, arată natural. Așa m-aș face și eu dacă aș sta suficient la soare. E foarte bun ca bronz de ocazie. O să mai încerc, dar la alt salon să văd diferențe.

Nu mi-a plăcut: mi-a ținut aproape 1 săptămână, deși trebuia să mă țină măcar 2, făcând duș cu grijă si fără șmotru mare. Ulterior se duce în pete, ca și autobronzantul. Nu așa de supărător, though. Dacă transpiri – și e posibil – se vede ușor pe hainele deschise la culoare (la axile mai ales). Dar în general e ok.

P.S. Pretul sedinței la salonul acela – 55 lei (fără peeling).

Vezi și bronzare organică la Centrul Farmec

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (17)

  • hm, stii ceva? tot mai bine iti sta cu pielea albuta ca spuma laptelui; nu stiu, cred ca asa m-am obisnuit cu tine sa te vad in poze si filmulete :p Oricum, decat o bronzare “organica” mai bine un pic de soare “natural” (si asta “arunca ” radiatii , dar na..) sa ne fixeze si picul de calciu in oase, sintetizand vit D 🙂

  • parerea mea este ca mai bine ramaneai asa cum esti, ca iti sta foarte bine….sau ramai la varianta soare daca totusi tii mortis sa te bronzezi..

  • Carmen, varianta aceasta e mai sanatoasa decat expunerea la soare prelungita/fara factor de protectie. Am avut o nunta, era musai 🙂 In rest ma simt foarte bine si mai blanca 🙂

  • Sigina ne spui te rog si un pret?

  • Lavi, uh, da. 55, acolo

  • Subscriu ca iti sta mai bine alba se vede totusi ca nu e un bronz natural parca ma vad pe mine la 18 ani cand mi-am dat prima data cu autobronzant si m-a intrebat diriginta “ai fost la aparate?” ;)) insa pentru ocazii speciale clar e o alternativa buna fata de solar.

  • Dupa mine ar fi mers o nuanta, doua mai deschis, fiindca ai culoarea parului foarte deschisa.

  • Nu stiu cat te-a convins pe tine, dar pe mine nu ma convinge… Am incercat autobronzante (si scumpe, si mai accesibile) si m-au dezamagit teribil, plus ca pierzi foarte multa vreme cu exfoliere, intretinere samd. Tind sa cred totusi ca soarele si UV nu-s atat de nocive, cancerigene, bla, bla cata vreme te expui la soare cu cap si protectie potrivita. Doar ca cere timp si rabdare, ceea ce eu nu am intotdeauna, dar daca ar fi sa aleg intre bronzuri si bronzuri, eu as alege soarele.

  • Brandusa, asa e, ai dreptate. Si eu as alege soarele dar, din pacate, soarele nu mai e ce a fost acu vreo 6-7 ani. Dar cum spui, o expunere cu cap e absolut necesara. Despre bronzurile fake eu cred ca sunt potrivite pentru ocazii, cand ai nevoie rapid de o piele bronzata (exclus solar)

  • Jade, asa e, dar se duce la prima spalare si arata cat de cat ok apoi 🙂

  • Ella, my point exactly 😛

  • Ella, my point exactly 😛

  • Vai saracuta de tine, ce culoare ti-a lasat 🙁 bine ca ai scapat si s-a dus….si pe mine ma tenta pentru banchet dar am vorbit cu mai multe fete care au incercat si cam toate aratau la fel de “morcovicioase”, unele chiar cu pete. Probabil ca arata bine facut de speciaisti precum cei straini care se ocupa cu asta de zeci de ani si care au notiunea de culoare. Lasa ca vine vara si ne prinde soarele cate putin 😀

  • Alessandra, chiar nu era morcoviu. 🙂 Cred ca n-ai incercat Garnier, sprayul autobronzant, sa vezi tu morcoviu ;))

  • eu am fost la o incercare de genul acesta (fata, gat, decolteu) la o prietena la Bella-Estetique si mi-a placut cum se face, efectele, culoarea etc…inafara de faptul ca nu te poti spala dupa 8 ore, in rest m-a tinut cateva zile bune si mi s-a dus bronzul foarte uniform.
    recomand si eu in caz de urgenta acest mod de bronzare 🙂

  • Incearca produsele WhitetoBrown. Au o crema speciala Extender care iti prelungeste bronzul pana la 3 saptamani..tot asa produsele sunt super calitative , nu lasa urme pe haine si nuanta e naturala.
    Eu folosesc deja crema asta pentru acasa de 2 ani si nu ma mai expun de loc la UV-uri.