Bucle lejere, cu bigudiuri calde, în variantă ieftină


Știți că am mieunat ceva vreme după bigudiurile calde de la Remington. Ei, am renunțat la idee fiindcă am găsit într-un magazin de briz-briz-uri bigudiuri care se fierb (unii zic că sunt umplute cu parafină, eu nu știu cu ce sunt și nici nu mă interesează, dacă își fac treaba), cu diametru mai mare decât acelea pe care le aveam deja în baie și care sunt la fel de subțiri ca ondulatorul meu, așa că m-am mai calmat, de dragul bugetului. Le-am găsit la 8 lei setul de 6 bigudiuri și mi-am luat 3 seturi. Față de cele mai mărunte de acest fel, pe care le aveam acasă (tot la vreo câțiva lei setul, din piață), acestea au mijlocul gol și mi-am făcut probleme că nu vor ține căldura cât trebuie. Există ceva în pereții bigudiului, dar parcă mai multă căldură ar reține dacă ar fi pline, nu goale pe mijloc. Totuși, rezultatul a fost mulțumitor, se răcesc o idee mai repede decât cele pline, însă își fac treaba.

Cum le folosesc:

Părul moale are nevoie de aplicarea unui produs de styling pe păr, pe fiecare șuviță, înainte de folosirea bigudiului. Eu am firul tare, cu ținută și am vrut niște bucle care să se lase, să fie lejere, deci nu am pus de data asta nimic pe el, înainte. Am aplicat un fixativ forte abia după ce le-am desfăcut.

1. Le pun (fără plasticul care le prinde pe păr, logic) într-o oală și aștept să dea în clocot, să fie fierbinți la maxim.

2. Iau oala de pe foc (preferabil una care se păstrează mult timp fierbinte) și scot câte un singur bigudiu, acoperind ulterior oala cu capacul, ca bigudiurile să păstreze toate aceeași temperatură.

3. Las câteva secunde bigudiul proaspăt scos să se usuce, dar nu complet, și încep să il rulez pe șuviță.

4. Spre deosebire de buclele făcute cu ondulatorul, aici trebuie să pornești cu rularea de la coroană înspre creștet. Deci începi cu vârful capului. În partea de sus pui întotdeauna bigudiurile cu diametru mai mare, dacă ai mai multe mărimi, așa, cum am eu (cele mai mici nu-s vizibile, din păcate, aici în poze). În jumătatea de jos a capului poți să mergi și cu bigudiuri de diametru mai mic. Astfel, buclele arată natural – sus, deasupra, mai lejere și mai spre vârfuri mai adunate. Dacă bigudiurile tale au același diametru, pui aceeași mărime peste tot, no problem, îl aranjezi apoi cu degetele. Dar niciodată nu pui mici sus și mari jos. Decât dacă vrei să arăți ca un caniche 😀

Le prinzi cu sisteme lor de prindere, în cel mai rău caz. Fiind ieftine și made in China, nu prea țin și trebuie să ai grijă să nu faci mișcări bruște cât le ții pe cap, să nu se desfacă. pasul următor la mine e să caut niște clame care prind țeapăn bigudiurile, să nu mai cadă. Așa cum au, de fapt, bigudiurile electrice acelea scumpici. Caut o variantă de clame bune și ieftine pentru bigudiuri, deci, dacă aveți cunoștință de cauză, spuneți-mi. Există seturi de bigudiuri calde care au și clame, dar sunt la fel de slabe ca și prinzătoarele clasice, m-am uitat la ele. Arcul e slab și nu ține.

Important: bigudiurile se țin în păr preț de jumătate de oră – o oră, până se răcesc. Dacă le scoateți cât e cald bigudiul sau șuvița, o să se lase. Așteptați să se răcească.

Coafură pentru Revelion 2012

Cred că e o variantă ieftină și rapidă pentru a obține o coafură superbă pentru orice ocazie și acum, mai ales pentru rev. Nu știu voi, dar eu îmi fac mereu planuri că pentru ocazii o să fac și o să dreg la coafor, dar în final nu mai ajung și nu mai am speranțe că voi mai ajunge vreodată, în afară de nuntă :)) . Vacanțele se termină odată cu anii de studenție, după aceea nu mai ai liber decât în 24, 25, 26 decembrie și în 31, 1, 2 ianuarie cu adevărat, iar între, trebuie să lucrezi. Așa că de unde vreme de așteptat cu orele la coafor? De undeee? (acum îmi vine în minte reclama la Altex cu ăla în cămașă de forță și cu ”scump, doamnă, scump!!!” ;)) ) Abia respiri un pic.

Aranjarea buclelor: ca să obțin o freză așa cum îmi place mie, gen anii 50, nu am pus bigudiurile până la rădăcină, ci puțin mai sus de jumătatea șuviței. Nu am vrut prea mult volum la rădăcină. Ca să obții finișul anilor 50, bigudiurile trebuie rulate toate în aceeași direcție, ca apoi buclele să se amestece armonios unele cu altele. Eu le-am rulat pe toate înauntru. Voi puteți să le rulați și în afară, dar nu uitați că buclele în afară rotunjesc fața (potrivit pentru fețe suple, înguste), buclele înauntru mai taie din rotunjimea feței (potrivite pentru fețele dolofane și plinuțe 😀 ). Bretonul l-am lăsat în pace, el se aranjează la sfârșit, cu peria rotundă. Dacă țineți musai, îl puteți biguda și pe el, fiecare cum îi place. Puteți să rulați cu peria rotundă înauntru buclele, să se așeze frumos și să aibă aspectul acela îngrijit (credeți că e nevoie să fac un tutorial video?)

Accesorizare: poți lăsa părul așa sau poți să îl prinzi într-o parte, cu agrafă, așa cum l-am prins eu la lansarea produsului Eyelash Enhancer, cu diverse accesorii. Se poartă extrem de mult fundițele acum, fundițe pentru care eu am dezvoltat o pasiune și deja am o colecție micuță :). De asemenea, poți să îl tapezi puțin în spate, să întinzi buclele și să le lași să se curbeze doar la capete. Poți purta o bentiță sau cordeluță, tot cu ceva aplicație pe ea.

 Daca ti-a placut articolul, iti recomand sa citesti si: